Zaboraviti Napredak

Kordić: Najvažnije da smo prošli dalje u Kupu, sada slijedi teška serija

Sport / Nogomet | 19. 09. 2014. u 08:53 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Zrinjskog Branko Karačić imao je jasnu namjeru da protiv Napretka iz Donjeg Šepaka, u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, izbori prolaz uz minimalnu potrošnju prve momčadi i da odmori neke važnije igrače.

U odnosnu na prethodnu prvenstvenu utakmicu protiv Zvijezde Radulović, Stojkić, Katanec nisu bili ni u zapisniku, a Dujković, Graovac, Nikolić, Crnov i Šćepanović počeli su utakmicu na klupi. Ipak, to je umalo koštalo Mostarce i nije puno nedostajalo da se u Mostaru dogodi senzacija.

No, aktualni prvak Bosne i Hercegovine ipak je drugi svijet za 12. momčad Prve lige Republike Srpske, pa je i dvadesetak minuta ozbiljne igre bilo dovoljno da se zaostatak od 0:1 pretvori u pobjedu 3:1 i izbori prolaz u drugu rundu.

“Htjeli smo lako proći dalje, ali nismo uspjeli. Sami sebi smo stvorili probleme i na kraju se morali vaditi. Ali, eto, najvažnije je da smo prošli dalje”, kaže nam dvostruki strijelac u srijedu Krešimir Kordić.

Odluka trenera Zrinjskog da ovu utakmicu počne bez osam standardnih prvotimaca imala je opravdanje u činjenici da Mostarce sada očekuje serija teških utakmica. U sljedeća četiri kola morat će na dva teška gostovanja, Banja Luka i Velika Obarska, a na noge će im doći Velež i Sarajevo.

“Stižu nam teške utakmice, prvo Borac koji se podignuo u formi i onda gradski derbi za koji znamo da je više od utakmice. Svaka utakmica bit će teža od prethodne, ali moramo pokušati skupiti što više bodova, jer konkurencija prijeti”, zaključio je napadač Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close