Come On!

Klopp na Kopu: Kroz četiri godine možemo do naslova!

Sport / Flash | 09. 10. 2015. u 09:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Negdašnji trener Borussije iz Dortmunda predstavljen je u petak u Liverpoolu. Nakon iznošenja prvih dojmova za stranice kluba, Jürgen Klopp je stao i pred novinare, prenosi Goal.com.

Behind the scenes at Anfield with Jürgen Klopp. See even more golden moments from the new manager's first day only on LFCTV and LFCTV GO by subscribing now: http://www.liverpoolfc.com/watch #KloppLFC

Posted by Liverpool FC on Friday, 9 October 2015


"Ispričavam se zbog mog nešto lošijeg engleskog. Tek sam prije nekoliko dana saznao da sam kandidat. Ovo je najveća čast koju možete zamisliti", rekao je Klopp pa nastavio:

"Ovo je poseban klub. Savršen sljedeći korak za mene. Nadam se da ću pomoći. Ja sam nogometni romantik. Volim lijepe priče. Anfield je jedno od najljepših mjesta u svijetu nogometa."

"Igrači moraju shvatiti da mogu ostvariti očekivanja navijači. Moraju se promijeniti i prestati sumnjati."

Klopp će zarađivati oko 10 milijuna eura po sezoni.

"Prestanite misliti o novcu. Nisam ovdje zbog njega. Jedino zbog nogometa."

Možete li u sljedeće tri godine Liverpool do naslova u ligi?

"Dobro pitanje. To je jedan od najvećih problema ovdje u Liverpoolu, a možda i na Otoku. Premier liga je jedna od najtežih na svijetu, jer imate pet, šest, sedam momčadi koje mogu biti prvaci. A samo jedna momčad može biti. Svi ostali su razočarani. Najvažnije je napredovati i mi moramo napredovati. Najbolje bi bilo krenuli sve iz početka. Dajte mi vremena, imajte strpljenja. Nadam se da nećemo čekati 20 godina, kroz četiri godine možemo do naslova"

Jedan od uvjeta bio je da ima posljednju riječ kod transfera.

"Za mene je dovoljno da imam prvu i posljednju riječ. Između toga možemo raspravljati o svemu. Nisam idiot, takve stvari se ne odlučuju u 10 sekundi."

"Povijest je baza za nas. Ovo je veliki klub s velikim potencijalom. Igrat ćemo romantični nogomet. To je najvažnije na Anfieldu."

Mourinha su prozvali 'Special One' (Posebni).

"Ne želim se opisivati. Vjeruje li netko u ovoj sobi da mogu napraviti čudo? Ne, pustite me da radim. Ja sam 'Normal One"; rekao je Klopp i nasmijao sve.

"Ne želim pričati puno o nogometu, nisam razgovarao još s igračima. Neću mijenjati svoj stil - emocija, brzina, tranzicija."

Na pitanje što misli o engleskim novinarima je odgovorio:

"Puno sam čitao o engleskim novinarima, na vama je da mi dokažete da su to bile laži. Radujem se suradnji s vama kroz sljedeće godine. Ne razmišljam o tome da postanem legenda ovdje. Živim u sadašnjosti.""

O vlasnicima Liverpoola je rekao:

"Imali smo lijep sastanak nakon kojeg sam im poručio: godišnji vam je gotov, počnite raditi", rekao je Klopp pa zaključio:

"Nije bitno što ljudi misle kada dolaziš, već ono što misle kada odlaziš."

Kopirati
Drag cursor here to close