Kup Jadrana

Judo klub Borsa pokorila Split

Sport / Flash | 28. 06. 2015. u 10:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JK Borsa ovog je vikenda ponovno briljirala na međunarodnoj sceni. Naime, Mostarci su nastupili na međunarodnom judo turniru Kup Jadrana na kojem je nastupilo čak 14 zemalja, sa ukupno 600 natjecatelja iz 58 klubova.

Ove brojke dosta govore o kvaliteti samog turnira, a kvaliteta Borsinih natjecatelja je opet ''isplivala'' osvojivši 1. mjesto ekipno za najozbiljnije uzraste kadeta i seniora, te 2. mjesto u ukupnom plasmanu. Džudaši JK Borsa osvojili su ukupno 28 odličja, a osvajači su:

ZLATO:
Mia Maksumić (zlato i u konkurenciji starijih), Marija Zelenika, Karlo Tomas, Jure zovko (zlato i u konkurenciji starijih), Sara Prkačin, Monika Zadro i Lana Rozić.

SREBRO:
Marija Zelenika ( konkurencija starijih), Josipa Brvenik (srebro i u konkurenciji starijih), Sara Prkačin (konkurencija starijih), Monika Zadro (konkurencija starijih), Domagoj Jozeljić, Lana Rozić (konkurencija starijih).

BRONCA:
Darijan Faletar, Ilija Zelenika, Filip Ivanković (bronca i u konkurenciji starijih),Antonija Jozeljić (bronca i u konkurenciji starijih), Domagoj Pušić( bronca i u konkurenciji starijih), Ivana Šunjić, Tiho Bevanda, Marija Naletilić, Petra Zovko.

''Prvenstveno mogu reći dolaskom JK Borse na naš turnir osjetno se diže i kvaliteta samog turnira, a to potvrđuje i činjenica da svake godine, ovdje u Splitu, uzimaju ekipni pehar. JK Borsa je klub europskih razmjera te našom suradnjom ostvarujemo obostranu korist. Ispred JK Splita čestitamo trenerima i njihovim natjecateljima i ovim putem najavljujemo dolazak na 6. Borsa Open'', rekao je glavni trener JK Split, Danijel Dimlić.

JK Borsa je ovog vikenda nastupila i na Prvenstvu Balkana u uzrastima do 15 godina, a tri člana ovog kolektiva pod okriljem reprezentacije BiH bili su nadomak medalje. Mirko Zelenika, Aljoša Čvoro i Ivan Jozeljić izgubili su u borbi za 3. mjesto, te tako ostvarili plasman među pet najboljih na Balkanu. Prisjetimo se da je Peatr Zadro prošlog vikenda u Mostar donio Balkansko zlato, 18. Balkansku medalju za ovaj sportski kolektiv u posljednjih 6 godina.

''JK Borsa će u gradu ''podno Marjana'' ostati još par dana, te uz judo treninge i druženje, obilaziti splitske znamenitosti i okušati se u kultnoj igri ''picigin'' na splitskim Bačvicama'', kazali su treneri JK Borsa Franjo Zadro i Tomislav Vučić.

''Uživamo kada iz dana u dan gledamo zdrav razvoj ove djece, te se i mi kao suodgojitelji smatramo odgovornima za njihov odgoj i socijalizaciju. Cilj na je što više mladih ''uhvatiti u našu mrežu'' te im pokazivati istinske vrijednosti zdravog i kvalitetnog sportskog života u 21.stoljeću'', rekli su treneri JK Borsa.

Kopirati
Drag cursor here to close