Judo klub Borsa

Jozo Zovko brončani na Balkanijadi

Sport / Flash | 14. 07. 2014. u 11:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jozo Zovko, član jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva države judo kluba „Borsa“ ovog se vikenda okitio brončanom medaljom na prvenstvu balkana za ml. kadete do 15 godina.

Balkansko prvenstvo održano je u Bugarskoj (12.07.) pod okriljem judo federacije Balkanskih zemalja. U sportskoj dvorani „Paisii Hilendarski” u Plovdivu natjecali su se borci iz svih balkanskih zemalja (Albanija, Srbija, Turska, Makedonija, Rumunjska, Crna Gora, Bugarska, Grčka i BiH), a pravo nastupa imali su prvaci i viceprvaci svojih država.

Podsjetimo kako se Zovko u svibnju ove godine okitio zlatnom medaljom na državnom prvenstvu te na taj način izborio izravan plasman na balkanijadu za ml. kadete.

U borbama do brončanog odličja u kategoriji do 55 kilograma Zovko je odradio 4 borbe, te nanizao 3 pobijede uz 1 poraz.

U prvom kolu Jozo Zovko pobijeđuje Rumunja Solomon Alexandrua. Nakon Rumunja Zovko pobijeđuje Crnogorca Tanjević Vojina, a u 3. kolu tj. polufinalnoj borbi biva poražen od predstavnika Turske, ujedno i prvaka balkana, Erel Seyita. U borbi za brončano odličje Zovko pobjeđuje kolegu iz reprezentacije Vuka Eleza.

Sa Zovkinom brončanom medaljom – Borsa trenutno broji 16 osvojenih odličja osvojenih u posljednih 7 godina u čemu je ovaj sportski kolektiv zasigurno rekorder u gradu Mostaru, pogotovo kada su u pitanju olimpijski sportovi.

Mladi Zovko je sa odličnim uspjehom završio osnovnu školu u Pologu te će svoje školovanje nastaviti u Elektro školi Ruđera Boškovića u Mostaru. Da se svaki rad i trud isplati Jozo je očit primjer jer svakodevni i naporni judo treninzi te i samo ''vozarenje“ po 30 km dnevno na treninge urodilo je plodom, a komentar na svoj nastup dao je i osvajač medalje:

''Bilo je teško, u prodoru prema finalu zaustavio me je Turčin, al sam na kraju ipak skupio snage te pobijedio borbu za medalju. Zahvalio bi se trenerima i čitavom klubu koji su mi pomogli da ostvarim ovaj za mene vrlo značaj rezultat. Hvala i mojoj obitelji na podršci.“

Iz judo kluba ''Borsa'' na prvenstvu balkana nastupili su još Ana Marić i Josip Milišić, no, otpor koji su pružili svojim protivnicima nije bio dovoljan za prolazak u 2. kolo.

Kopirati
Drag cursor here to close