Pranjić ozlijeđen

Jelavić zabio u minimalnoj pobjedi Hrvatske nad Australijom

Sport / Flash | 07. 06. 2014. u 07:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Hrvatske minimalnom je pobjedom nad Australijom u brazilskom Salvadoru završila posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Strijelac jedinoga gola bio je Nikica Jelavić u 58. minuti nakon akcije Modrića.

U šestom međusobni susretu Hrvatske i Australije Hrvtska je reprezentacija upisala drugu pobjedu, dva susreta završila su neodlučenim rezultatom, a Australija je dva put bila bolja.

Kovač je na travnjak poslao miješanu momčad, na klupi su ostali Mandžukić, Olić, Rakitić.

Prvo poluvrijeme uglavnom će se pamtiti po agresivnosti Australaca, što je dovelo do zabrinjavajućih scena. Najprije je na terenu ostao ležati Eduardo, koji se međutim uskoro vratio u igru. Nekoliko minuta nakon toga ozlijeđen je Danijel Pranjić nakon starta Franjića. Hrvatski reprezentativac morao je napustiti igru s ozljedom gležnja, a umjesto njega ušao je Vrsaljko.

Jedina prava prilika u prvom poluvremenu bio je udarac Eduarda u 20. minuti nakon asistencije Jelavića, ali je australski vratar bio na mjestu.

Na početku drugog poluvremena Hrvatska je malo pojačala pritisak, ali dinamika igre i dalje nije bila na visokoj razini. U 58. minuti Modrić je napravio solo prodor, lopta se odbila do Jelavića koji ju je pospremio u mrežu.

Bilo je neopreznih startova i na jednoj i na drugoj strani, sudac je dao tri žuta kartona, sva tri hrvatskim igračima, a zbog udarca u gležanj neko je vrijeme izvan terena bio i Mandžukić.

U reprezentaciji Australije, od 23 igrača, šestorica su hrvatskih korijena, a predvodili su ih kapetan i vezni igrač Jedinak, vratar Galeković, braniči Špiranović i Franjić te veznjaci Bozanić i Vidošić. Pomoćnik australskom izborniku Postecoglou također je Hrvat Miličić.

Sljedeći nastup hrvatska reprezentacije u Brazilu bit će u četvrtak, 12. lipnja u 22 sata po našem vremenu u Sao Paulu, kada će u prvoj utakmici skupine A susretom protiv Brazila otvoriti 20. svjetsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close