skupina H

Italija izravno na Euro, Norveška pobjegla Hrvatskoj na pet bodova

Sport / Nogomet | 10. 10. 2015. u 17:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvim utakmicama skupine H Italija je slavila u Azerbajdžanu s 3:1, a Norveška je svladala Maltu s 2:0.

To znači da su Talijani osigurali izravan plasman na Euro, a Norveška ima pet bodova više od Hrvatske koja kasnije igra s Bugarskom. Ako Hrvatska ne dobije Bugare situacija u toj grupi bit će jasna, jer Norveška će ići na Euro, a Vatreni u dodatne kvalifikacije.

Italija je slavila u Azerbajdžanu golovima Edera, El Sharaawyja i Darmiana, a jedini pogodak za ekipu Roberta Prosinečkog bilo je djelo Nazarova.

Norveška je došla do pobjede pogocima Tetteyja i Soederlunda.

U skupini A, u kojoj su Island i Češka već ranije izborili plasman na Euro, nogometaši Nizozemske u gostima su svladali slabašni Kazahstan sa 2:1, te su sačuvali nadu da će izboriti dodatne kvalifikacije. Za Nizozemsku su zabili Wijnaldum (33) i Sneijder (50), a počasni gol za Kazahstan postigao je u sudačkoj nadoknadi Kuat (90+6).

Nizozemci imaju bod više od Turske, koja večeras gostuje kod Češke. Turci imaju bolji međusobni omjer protiv Nizozemske, pa im je dovoljan remi u Češkoj da bi u posljednjem kolu sami odlučivali o svojoj sudbini. U utorak Turska dočekuje Island, a Nizozemska će na domaćem terenu igrati protiv Češke.

U utakmici bez natjecateljskog značaja Island i Latvija su odigrali 2:2.

Kopirati
Drag cursor here to close