Uspjeh

HVK Jadran Neum: Nakon Prvenstva, osvojili i Kup BiH u vaterpolu

Sport / Flash | 03. 09. 2015. u 14:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom nad VK Banja Luka, HVK Jadran Neum je osvojio i Kup Bosne i Hercegovine u vaterpolu. Finalna utakmica se igrala u subotu, 29. kolovoza u Neumu, i završila je rezultatom 8:7 u korist domaćina.

Strijelci pobjedničkog tima Jadran bili su: Ivo Bačić, Mario Bačić, Jerko Čamo po dva zgoditka, te dvojac Njavra – Kristijan i Ivan po jedan.

''Zadovoljan sam i sretan zbog osvajanja Kupa. Ispunila su se naša očekivanja. Time smo zatvorili jednu uspješnu vaterpolu sezonu u našem gradu. Posebno bih pohvalio dvije mlađe kategorije koji su također uzeli Kup – kadete i juniore'',  izjavio je trener Jadrana, Kristijan Njavro.

Vaterpolisti HVK Jadran Neum su nizom pobjeda dokazali da su ponos neumskog sporta. U 2015. godini osvojili su Prvenstvo BiH u vaterpolu i Kup BiH , te se neumski vatreni momci mogu pohvaliti kao jedina ekipa sa dvije krune u državi. Bilježe mnoge uspjehe i na turnirima, no bitno za spomenuti je i da su mlađi juniori Jadrana osvojili B Prvenstvo Republike Hrvatske.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum koja je održana 28. kolovoza ove godine, HVK Jadran Neum je dobio i skupnu nagradu Općine Neum za postignute rezultate i doprinos u športu. Predsjedniku kluba Ivanu Lakiću nagradu je svečano uručio načelnik općine Neum, Živko Matuško.

Najstariji i najtrofejniji sportski klub u Neumu, ove je godine napunio 21 godinu, i trenutno broji 60-ak članova od škole plivanja do seniora. Uspjesima u 2015. godini momci su postavili ljestvicu vrlo visoko, te  tek preostaje vidjeti čime će iznenaditi u sljedećoj vaterpolo sezoni, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close