Jubilarni rođendan

HVK Jadran Neum: 20 godina neumskog ponosa!

Sport / Flash | 12. 05. 2014. u 11:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HVK Jadran iz Neuma ovog ljeta slavi jubilarni 20. rođendan. Kroz ovaj klub, iako mu je ''tek'' 20.godina, je prošla sva neumska mladost i dan danas prolazi.

Sve je počelo davne 1994.godine na ideju jednog zaljubljenika u ovaj sport Ivice Bačića iz Neuma. Klub je prolazio kroz mnoge uspjehe, prvaci Hrvatske u svim kategorija, sudjelovanja na kupovima te turnirima diljem Europe (Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska).

Osim raznih prvenstava, kupova i turnira kroz klub je prošla i trenutačna i bivša elita svjetskog vaterpola tj. sve redom osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih odličja. Od Alena Boškovića, Emila Nikolića, Srđana Zekana, I.Trumbića do poznatih široj javnosti Andre Bušlje, Nikše Dobuda, Pave Markovića, Borisa Pavlovića.

Svjesni da se ne živi od povijesti i da konstantno treba napredovati Neumljani su i nakon prerane smrti osnivača ovog kluba, odlučili raditi više nego ikada i privući opet neumsku djecu na ovaj sport.

''Meni je Ivica, ovaj sport, ovaj klub uvukao pod kožu i ja jednostavno moram biti tu uz njega i dat mu sve što imam i znam. Za 20. godinu osnivanja, možemo reći da smo uspjeli jer opet je klub na nogama, ne odnosi se ovo na financije nego na našu mladost'', rekao je Kristian Njavro iz HVK Jadran za Bljesak.info.

Kristijan kaže kako trenutno u klubu ima 40-momaka mlađih od 16 godina plus ekipa seniora kojom su priključeni momci od 17 godina i stariji.

Radi se u 4 grupe: I. grupa: Škola plivanja, najmlađi od 5,6,7 i 8 godina. II. grupa: ml.kadeti momci od 10,11, 12 godina III. grupa: kadeti i ml.juniori od 13 do 16 godina IV: grupa: juniori i seniori 17 +.

''Ove godine nas očekuju mnoga natjecanja, krećemo 6. lipnja sa turnirima u Anconi gdje idu naši kadeti na Jadransko-jonske igre i jako smo ponosni što su organizatori prepoznali naš rad i uručili nam pozivnicu za natjecanje gdje će sudjelovati klubovi iz Italije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore, Albanije i BiH.

Iza toga dolazi, BiH kupovi i prvenstvo te hrvatska liga i Memorijalni turnir „Ivica Bačić“ kojeg ćemo posebno obilježiti. Ovim putem još jednom pozivam svu mladost koja želi raditi i postati našim članom da se prijavi na trening u Hotel Zenit na bazen i to u terminima: ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 15 do 18 i 21:30 sati'', kazao je Njavro.

Kopirati
Drag cursor here to close