pripreme

Hvatska bez poraza na Eurobasket, BiH svladala Estoniju

Sport / Košarka | 28. 08. 2015. u 21:11 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U devetoj, posljednjoj pripremnoj utakmici za rujanski Eurobasket hrvatski košarkaši svladali su u petak reprezentaciju Izraela s 86:76 te će neporaženi dočekati 5. rujna i utakmicu protiv Slovenije u zagrebačkoj Areni, kojom će otvoriti nastup na Europskom prvenstvu.

Ozljede trojice važnih igrača, Bojana Bogdanovića, Marka Tomasa i Darija Šarića, uvjetovale su dodatne rotacije u hrvatskoj reprezentaciji pa su svoje prve minute na ovom turniru dobili Tomislav Zubčić i Željko Šakić.

Hrvatske strijelce predvodili su Rudež i Stipčević sa po 15 koševa, Ukić je postigao 12, a Tomić i Simon ubacili su po 11. Kod Izraelaca uvjerljivo najbolji bio je Caspi s 3 koša.
S maksimalne tri pobjede Hrvatska je osvojila prvo mjesto na turniru, druga je s omjerom 2-1 bila Bosna i Hercegovina, Izrael treći s 1-2, a Estonija posljednja bez ijedne pobjede.

U prvoj utakmici posljednjeg dana pripremnog turnira za Eurobasket u zagrebačkoj Areni košarkaši Bosne i Hercegovine svladali su reprezentaciju Estonije s 85:76 .

Strijelce BiH reprezentacije predvodili su Andrija Stipanović s 19 koševa i Elmedin Kikanović s 15 poena, dok je najučinkovitiji igrač Estonije bio Sten Sokk s 19 koševa i 5 asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close