Skupina H

Hrvatska kvalifikacije otvara i zatvara s Maltom

Sport / Flash | 23. 02. 2014. u 18:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija prvu će utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u skupini H igrati kod kuće protiv Malte 9. rujna ove godine, a kvalifikacije će i završiti protiv Malte u gostima 13. listopada 2015.

Nakon početka s Maltom, Hrvatska 10. listopada gostuje kod Bugarske, 13. listopada dočekuje Azerbajdžan, a 16. studenoga na programu je šlager-utakmica - gostovanje kod Italije.

Sljedeću godinu Hrvatska otvara 28. ožujka kod kuće s Norveškom, a 12. lipnja slijedi uzvrat protiv Italije u Hrvatskoj. U samoj završnici 3. i 6. rujna Vatreni gostuju kod Azerbajdžana i Norveške, 10. listopada slijedi domaći ogled s Bugarskom i odlazak na Maltu 13. listopada u posljednjem dvoboju kvalifikacija.

Na EP-u koji će se održati od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. u Francuskoj prvi put će nastupiti 24 umjesto dosadašnjih 16 reprezentacija. U Francuskoj će osim domaćina, igrati još 23 reprezentacije - prve dvije iz svake skupine, najbolja trećeplasirana te još četiri momčadi kroz dodatne kvalifikacije ostalih trećeplasiranih reprezentacija.

UEFA je u ovim kvalifikacijama uvela 'produženi vikend'. Umjesto dosadašnjih reprezentativnih dana, u ovim kvalifikacijama će se igrati od četvrtka do nedjelje, a ekipe koje će imati samo jednu utakmicu izabrat će dan, a oni s dvostrukim programom igrat će četvrtak - nedjelja, petak - ponedjeljak ili subota - utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close