Humanitarna akcija

Grude Autoherc i zagrebačka Lokomotiva igraju za obitelj Petričušić

Sport / Flash | 17. 09. 2014. u 20:29 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru obilježavanja 50. obljetnice osnivanja gimnazije Grude, srednja škola Antuna Branka Šimića i Hrvatski ženski rukometni klub Grude Autoherc organiziraju rukometnu utakmicu između HŽRK Grude Autoherc i RK Lokmotiva 2 Zagreb

Utakmica će se odigrati u petak 19. rujna 2014. godine s početkom u 17.00 sati u školskoj športskoj dvorani Antuna Branka Šimića u Grudama.

Utakmica ima humanitarni karakter jer će sav prihod biti namijenjen kao potpora za izgradnju kuće obitelji Petričušić iz mjesta Zagorje u općini Posušje. Naime, obitelj Petričušić ima šestero djece, od čega tri sina; Goran, Filip i Branimir boluju od progresivne mišićne distrofije, stopostotni su invalidi i mogu se kretati samo u invalidskim kolicima.

Otac Jozo je invalid Domovinskog rata, a majka Zdravka je nezaposlena. Nažalost nisu u financijskoj mogućnosti izgraditi novu kuću koja bi odgovarala njihovim potrebama (kretanje u invalidskim kolicima).

Iz gore navedenih razloga je Mjesna zajednica Zagorje uz suglasnost Općinskog načelnika Posušje pokrenula ovu humanitarnu akciju u koju se i grudski rukometni klub uključio na ovaj način.

Iz ovog kluba pozvalis u sve da svojom nazočnošću na ovoj utakmici uveličaju proslavu 50. obljetnice srednje škole, te da pomognu ovu humanitarnu akciju za obitelj Petričušić.

Kopirati
Drag cursor here to close