Guinnessov rekord

Goran Nikolić istrčao 55 maratona za 55 dana!

Sport / Flash | 27. 10. 2016. u 12:58 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kragujevčanin Goran Nikolić danas je postavio novi Guinnessov rekord, pošto je istrčao 55. maratona za 55 dana i stigao do krajnjeg odredišta, Budve.

Kragujevačkog slabovidog maratonca cijelo vrijeme dok je trčao maratone snimala je kamera, prema ustanovljenim Guinnessovim pravilima. Kada se komisiji snimci dostave kao dokaz i budu pregledani, Nikolić će dobiti službeni certifikat da je Guinnessov rekorder.

Podsjetimo, zahvaljujući generalnom pokrovitelju 'Rotary District-u 2483' Nikolić je u obaranje Guinnessovog rekorda krenuo 3. rujna sa ciljem da za 55 dana istrči isto toliko maratona. Ostvario je svoj cilj jer je dotrčao do 55 gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nikolić je svakodnevno, za šest sati, prelazio maratonskih 42 kilometara i 196 metara.

Razlog zbog kog je krenuo u obaranje ovog rekorda je taj što želi da na ovaj način animira ljude dobre volje da se prikupe sredstva, koja će transparentno biti uložena u nabavku sportske opreme i rekvizita za Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom 'Iskra'.

Zajedno sa njim na postavljanje novog Guinnessovog rekorda iz Bara krenulo je devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve. Na ulasku u Budvansku oblast sačekala ih je policija koja ja pratila Gorana do ciljne kapije u starom gradu.

Tu su se prilkjučila i djeca, budvanski sportaši iz gimnastičkog, karate i košarkaškog kluba. Također, sa Goranom je u finišu trčala i Iskra, djevojčica sa kojom je Goran počeo svoj maraton.

Inače, Goran Nikolić je slabovidan i vidi samo 5 posto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportaš sa invaliditetom 'napada' rekord potpuno zdravog sportaša.

Kopirati
Drag cursor here to close