Maraton lađa

Gabela starta s 5, Čeljevo sa 14, a Neum sa 22 mjesta

Sport / Flash | 10. 08. 2012. u 08:41 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za sutrašnji start 15. maratona lađa na Neretvi koji će veslati 38 posada. Bosnu i Hercegovinu predstavljat će na ovogodišnjem maratonu tri ekipe, od čega su dvije iz Čapljine - Gabela i Čeljevo, te jedna iz Neuma.

Od svih bh. predstavnika Gabela je na jučer održanom Kupu Slobodne Dalmacije, koji je ujedno i brzinsko natjecanje za određivanje startnih pozicija, ostvarila najbolje vrijeme, što joj je donijelo startnu poziciju broj 5.

Lađari Čeljeva utrku će započeti sa 14. pozicije, dok će lađari Neuma u utrku krenuti sa 22. pozicije. Valja istaknuti kako su najbolji na jučerašnjim brzinskim utrkama bili lađari Domagojevih gusara iz Vida, drugo mjesto pripalo je ekipi Opuzena, dok su na trećem mjestu lađari iz Stabline.

Marton lađa održava se sutra, 11. kolovoza, s početkom u 17:00 sati, sa tradicionalnim startom ispod Lučkog mosta u Metkoviću. Ove godine maraton vesla 38 posada, među kojima je čak osam debitantskih, dvije ženske i jedna mješovita posada.

Svi će oni Neretvom i Crnom rijekom veslati do 22,5 kilometara udaljenih Ploča, gdje će najbolji biti nagrađeni prijelaznim štitom kneza Domagoja.

Kopirati
Drag cursor here to close