Obljetnica

FK Sarajevo slavi 68. rođendan

Sport / Flash | 24. 10. 2014. u 10:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Sarajevo danas slavi 68. rođendan. Predsjednik kluba Edis Kusturica u svoje i uime vlasnika kluba Vinsenta Tana čestita ovu godišnjicu svim ljudima kojima je "bordo boja u srcu".

''Mi idemo dalje, snažno naprijed, želimo moderno organizirano europsko Sarajevo, želimo da se svi ponosimo i uživamo u uspjesima i rastu našeg kluba. Očekujem da će 2015. godina biti godina pune afirmacije istinskih vrijednosti našeg kluba za koje se borimo tri i pol godine. Dosta smo toga uradili, što je evidentno, ali mi želimo još više i još bolje, nama povratka nema. Jedan od preduvjeta za to je da svi damo koliko možemo našem klubu, on mora biti naša druga obitelj, moramo biti zajedno, naš klub to zaslužuje'', navodi se u čestitki Edisa Kusturice.

FK Sarajevo formiran je 24. listopada 1946. godine, u velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu, kada je došlo do spajanja Udarnika i Radnika u novo društvo, koje je službeno nazvano "Torpedo". Nedugo zatim, SD "Torpedo" svoje ime mijenja u Sarajevo, koje je ostalo nepromijenjeno do danas.

U sklopu nogometne lige bivše Jugoslavije, Sarajevo je u dva navrata osvajalo trofej prvaka, čime je bordo-bijeli klub najuspješniji bosanskohercegovački klub u tadašnjem prvenstvu.

FK Sarajevo osvajao je i titule prvaka Bosne i Hercegovine, a u prošloj natjecateljskoj sezoni, osvojen je i posljednji trofej, Kup Bosne i Hercegovine.

Osim u nacionalnim natjecanjima, FK Sarajevo zabilježio je značajne uspjehe na međunarodnoj sceni, navodi se u priopćenju FK Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close