novi predsjednik

FIFA u petak bira nasljednika Blattera

Sport / Nogomet | 25. 02. 2016. u 16:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija FIFA u petak će na izvanrednom kongrasu u Zürichu, koji počinje u 15 sati, izbarati novog predsjednika.

Glavni favoriti za nasljednika trenutno suspendiranog predsjednika Seppa Blattera su generalni tajnik Europske nogometne federacije UEFA Gianni Infantino i predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman Bin Ibrahim Al Khalifa.

Za funkciju predsjednika još su se kandidirali jordanski princ Ali, Francuz Jerome Champagne i Južnoafrikanac Tokyo Sexwale.

Za prvog čovjeka krovne nogometne organizacije glasovat će 207 članica, a pravo glasa neće imati suspendirani nacionalni savezi Indonezije i Kuvajta.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine podržat će kandidaturu Giannija Infantina. Na sastanku s predsjednicima i generalnim tajnicima europskih nacionalnih asocijacija, održanom 22. siječnja u Nyonu, UEFA je iskazala punu podršku svom sadašnjem generalnom tajniku.

''Imajući u vidu činjenicu da je NSBiH član europske nogometne obitelji, takva informacija je predočena članovima Izvršnog odbora NSBiH na sastanku 1.veljače, na kojem je prisustvovao i predstavnik UEFA-e Thierry Favre. IO NSBiH je informaciju jednoglasno usvojio'', rečeno je Feni iz NSBiH.

NSBiH će na kongresu predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Darko Ljubojević i generalni tajnik Jasmin Baković.

Za pobjedu u prvom krogu izbora potrebna je dvotrećinska većina ili 138 glasova. U narednom krugu dovoljna je prosta većina ili 104 glasa.

Afrika će imati 54 glasa, Europa 53, Azija 44, Sjeverna, Srednja Amerika i Karibi 35, Oceanija 11 i Južna Amerika 10.

 

Kopirati
Drag cursor here to close