Pritužbe

Fare se požalio Fifi na antisemitske ispade hrvatskih navijača

Sport / Nogomet | 19. 06. 2014. u 15:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fifa je otvorila istragu oko ponašanja meksičkih navijača zbog navodnih diskriminatornih pjesama na Svjetskom prvenstvu, a mreža za borbu protiv diskrimnacije FARE podnijela je još tri prijave, među njima i protiv hrvatskih navijača zbog navodnog antisemitizma.

Prijave zbog antisemitizma podnesene su i protiv ruskih navijača, a protiv brazilskih navijača zbog homofobije, no službena istraga je zasad pokrenuta samo protiv Meksikanaca.

Fifa je povrdila da je istragu protiv meksičkih navijača otvorila čak i prije prijave koju je podnijela mreža protiv diskriminacije, koja je ukupno podnijela četiri pritužbe - požalila se na meksičke, ruske, hrvatske i brazilske navijače.

Iako nemamo točne informacije, nije teško pretpostaviti o čemu je riječ u navodnim antisemitskim ispadima koje je zamjetila mreža Fare, vjerojatno nešto slično uzviku Josipa Šimunića s Maksimira.

U izjavi Fifa kaže: Možemo potvrditi da nas je kontaktirala Fare, a i prije toga smo otvorili postupak protiv Meksika zbog ponašanja navijača na utakmici Meksiko - Kamerun. Nismo u poziciji iznijeti daljnje komentare jer postupak traje.

Kopirati
Drag cursor here to close