Gostovanje u Ateni

Džanan Musa i Dragan Bender debitirali u Euroligi

Sport / Košarka | 16. 10. 2015. u 07:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Džanan Musa u četvrtak je upisao debi za zagrebačku Cedevitu u Euroligi, na vrlo teškom gostovanju u Ateni protiv Olympiacosa.

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine ubacio je četiri poena i pružio odličnu partiju u uvodnim minutama koje je dobio u petorci seniorskog tima.

Ukupno ih je odigrao pet minuta i uspio pogoditi jedan šut sa distance.

Cedevita je na kraju poražena od domaćeg tima rezultatom 76:61.

Inače, prvoga dana nove sezone Eurolige košarkaša za iznenađenje se pobrinula turska Karsiyaka koja je na svom terenu u Izmiru svladala Barcelonu sa 71-62 u susretu skupine C, dok je u derbiju večeri moskovski CSKA kao domaćin deklasirao Maccabi sa 100-69 u utakmici skupine D.

U Izmiru je domaće do pobjede u debiju u Euroligi predvodio Colton Iverson sa 16 ubačaja i osam skokova, dok je kod Barcelone najbolji bio Justin Doellman sa 14 koševa i sedam skokova.

CSKA je vrlo brzo slomio otpor Maccabija, već je na poluvremenu imao 44-29, a na kraju treće četvrtine i 73-48. Od pet igrača koji su postigli dvoznamenkast broj koševa najbolji je bio Nando De Colo sa 17 pogodaka, kod Maccabija bolji od ostalih bio je Jordan Farmar sa također 17 koševa.

Mladi Čapljinac u redovima izraelskog prvaka Dragan Bender igrao je 18 minuta i postigao sedam poena (šut za dva 3-6, trica 0-1, slobodna bacanja 1-2) i imao jednu asistenciju.

Kopirati
Drag cursor here to close