Aktivni odmor

Đoković: Prvo mjesto na ATP ljestvici više nije moj prioritet

Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2016. u 14:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković rekao je da je "promijenio prioritet", da prvo mjesto na ATP ljestvici to više nije i da sada želi uživati na terenu.

''To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim igrati tenis samo da bih osvajao titule'', rekao je Đoković u Beogradu, prenosi B92.

Kako je objasnio, njegova sadašnja želja je da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na susretima i ponovio da nakon osvajanja Roland Garrosa to više nije bio slučaj.

''Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, objeručke ću ih prihvatiti. Sada sam na 'aktivnom' odmoru. Za sada je plan takav, a sljedeća postaja je Masters u Šangaju. I dalje postoji 'mikro' ozljeda, ali ona nije takva da može biti dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta ozljeda i dalje utječe na servis'', izjavio je Đoković.

Kako je rekao, ključni čovjek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom razdoblju bio je trener Boris Becker, najavivši razgovore s Nijemcem oko produžetka suradnje.

''On je najviše doprinio psihološki, ono što proživljavam, on je veliki dio toga. Razgovarat ćemo o nastavku suradnje. Nakon Roland Garrosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidjelo. Oduvijek uživam u tenisu izvan turnira, dok je na samim natjecanjima situacija drugačija posljednjih mjeseci – osjećam 'teret i pritisak' priče o povijesti'', rekao je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close