Crtići i nogomet

Disney World sponzorira nogometni klub iz Orlanda

Sport / Flash | 05. 03. 2015. u 13:07 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Walt Disney World je objavio u srijedu da će sponzorirati novoformirani nogometni klub Orlando City koji će se od ove sezone natjecati u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi (MLS).

Uspiju li dovršiti pregovore oko kolektivnog ugovora i igrači ne ostvare prijetnju štrajkom, Orlando City bi u nedjelju trebao odigrati svoju premijernu utakmicu u MLS-u, a suparnik će im biti također novoformirana momčad New York City. Momčad s Floride u tu će utakmicu ući osnažena novim velikim sponzorom, Walt Disney Worldom.

Kao jedan od glavnih razloga za ovu investiciju, čelni ljudi ovog zabavnog parka navode sve veći broj brazilskih turista koji dolaze na Floridu. Prema prošlogodišnjim podacima iz ankete Američkog odjela za trgovinu i turizam, čak dva milijuna Brazilaca je u 2013. godini posjetilo Sjedinjene Američke Države, a posjet zabavnim parkovima bio je treći na listi najpoželjnijih aktivnosti, odmah iza kupovine i razgledavanja turističkih atrakcija.

Dva su razloga zašto su im Brazilci toliko zanimljivi; prvi je taj što su brazilski turisti preuzeli primat od Britanaca na ljestvici najčešćih posjetitelja na Floridi, a drugi je glavni igrač momčadi iz Orlanda, proslavljeni brazilski reprezentativac Kaka.

"Očekuje se da će ovim sponzorstvom tvrtka Walt Disney još više dobiti na značaju u Brazilu, otkuda dolazi najveća zvijezda Orlanda Kaka, ali i u Južnoj Americi gdje je nogomet nacionalni sport u svim zemljama", objavili su klub i kompanija u zajedničkom priopćenju za javnost.

Iznos u kojem će tvrtka Walt Disney sponzorirati Orlando City nije javno obznanjen, ali prema nekim izvorima koji su upoznati s detaljima ugovora, čini se da se radi o brojci sa sedam znamenaka.

Kopirati
Drag cursor here to close