Utjeha za kraj

Dinamo se pobjedom nad Celticom oprostio od Europe

Sport / Nogomet | 11. 12. 2014. u 19:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu zadnjeg, 6. kola D skupine Europske lige u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Celtic s 4:3 i pobjedom se oprostili od Europe.

Pred oko tri tisuće gledatelja, od kojih je tisuću bilo gostujućih navijala, tri je pogotka za Dinamo postigao Marko Pjaca (14, 39, 50), u strijelce se upisao i Marcelo Brozović (49), dok su strijelci za Celtic bili Chris Commons (23), Stefan Šćepović (30) i Josip Pivarić (81, ag).

U drugom susretu ove skupine Red Bull je u Salzburgu pobijedio rumunjsku Astru s 5-1. Pogotke su za Austrijance postigli Sabitzer (9), Kampl (34, 90+2) i Alan (46, 70), a za Rumunje je zabio Florescu (51).

Red Bull je zauzeo prvo mjesto u skupini s 16 bodova, Celtic je drugi s 8 bodova, Dinamo je osvojio treće mjesto sa 6 bodova, dok je Astra zadnja s 4 boda.

Hrvatski prvak je Europsku ligu zaključio onako kako je i počeo natjecanje, nakon Astre (5-1) u Maksimiru je pao i Celtic (4-3), no to su bili i jedini bodovi i svijetli trenuci Dinama u Europi. Protiv ipak oslabljenoga sastava Celtica istakao se mladi Marko Pjaca s tri pogotka, a da nije bilo velike smušenosti obrane prilikom sva tri zgoditka Celtica, pobjeda je mogla biti uvjerljivija.

Kopirati
Drag cursor here to close