Meč Karijere

Damir Džumhur izborio susret s Federerom!

Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2015. u 13:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur danas je ostvario jedan od najvećih uspjeha u profesionalnoj karijeri plasmanom u 3. kolo Grand slam turnira Roland Garros.

Mladi Sarajlija je u 2. kolu pariškog grand slama savladao ciparskog tenisača Marcosa Baghdatisa s 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 4:6, 6:2.

Nakon što je u prvom kolu savladao najboljeg ruskog Mihaila Južnog, Džumhur, 88. tenisač jakosne ATP liste, danas je bio bolji od Ciprana koji trenutno zauzima 59. poziciju liste.

Džumhur je odličnom igrom osvojio prva dva seta rezultatom 6:4 i 6:3, ali je početkom trećeg seta izgubio svoj servis, što je Baghdatis znao iskoristiti osvojivši treći set rezultatom 6:4 za smanjenje zaostataka na 2:1.

Ipak, predstavnik BiH je ostao smiren i nije dozvolio da protivnik u potpunosti preokrene meč u svoju korist, te u četvrtom setu dva puta pravi ''break'', odnosno oduzima servis Baghdatisu za konačnu pobjedu i plasman u 3. kolo turnira.

Džumhura nesumnjivo očekuje veliki napredak na ATP listi, a u narednom kolu Roland Garossa odmjerit će snage s jednim od najboljih tenisača svih vremena, Švicarcem Rogerom Federerom.

 

Pobjeda za me protiv FedereraU drugom kolu Roland Garrosa Damir je savladao Marcosa Baghdatisa rezultatom 3:1, po setovima 6-4 6-3 4-6 6-2 i zakazao me protiv Rogera Federera u narednoj rundi.

Posted by Damir Džumhur - Oficijelni fan site on Wednesday, May 27, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close