Široki kreće s pripremama

Crnjac: U potpunosti smo utvrdili plan priprema

Sport / Flash | 08. 01. 2017. u 20:26 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon petotjednog mirovanja, lopta će se ponovno zakotrljati na Pecari. Mladi domaći trener Denis Ćorić će sutra točno u podne na Pecari obaviti prozivku igrača s kojima će Široki Brijeg krenuti u nastavak prvenstva i borbu za Ligu za prvaka.

Na prozivci bi se trebali pojaviti svi igrači koji su branili „plavo-bijele“ boje u jesenskom dijelu prvenstva. Sigurno je samo kako neće biti Ivana Crnova s kojim je koncem studenoga raskinut ugovor, dok će jedino novo ime biti mladi napadač Luka Juričić koji je vraćen s posudbe iz opuzenskog Neretvanca. Naravno, svoju priliku „pod suncem“ će tražiti i nekoliko nadarenih igrača iz juniorske momčadi.

Detaljno isplanirane pripreme

Kako je za Bljesak.info potvrdio kondicijski trener Damir Crnjac, Širokobriježani će krenuti s potpuno utvrđenim planom priprema. Problem ispunjavanja plana priprema mogu im poremetiti jedino vremenske neprilike, ali u stručnom stožeru imaju i pričuvne varijante priprema.

„U potpunosti smo utvrdili plan priprema. Nakon prozivke ćemo napraviti liječničke preglede. Prva tri dana priprema imat ćemo po jedan trening dnevno, dok ćemo u četvrtak i petak odraditi po dva treninga. No, sve će nam ovisiti od toga kako će nas vrijeme poslužiti. Kombinirat ćemo treninge na terenu i u teretani te iskoristiti trim stazu na Brijegu“, objašnjava Crnjac.

„Ovo su nam vrlo važne pripreme i od igrača ćemo tražiti maksimalno zalaganje i profesionalizam. Nakon njih nam dolazi veliki ispit kroz četiri važne utakmice koje će pokazati koliko smo i kako radili na ovim pripremama“, dodaje. 

Širokobriježani će prva dva tjedna priprema imati samo treninge po ustaljenom rasporedu, a onda ih očekuju i pripremne utakmice. Najprije će ih, 21. siječnja, testirati federalni prvoligaš iz Čapljine, a tjedan nakon njih i „veliki dužnik“ hrvatski trećeligaš Croatia iz Zmijavaca.

Od 27. siječnja do 5. veljače čeka ih nastup na Istria Winter Cup-u, međunarodnom nogometnom turniru koji šestu godinu u nizu okuplja europske prvoligaše na nogometnim travnjacima Sjeverozapadne Istre.

„U Istri će nas sigurno dočekati kvalitetniji suparnici. Unatoč tome, rezultat nam neće biti u prvom planu. Utakmice ćemo ponajprije iskoristiti za što kvalitetniju tjelesnu i taktičku pripremu za nastavak sezone“, poručuje je Crnjac za Bljesak.info.

Skupština će odrediti mnogo toga

Nakon nastupa na turniru u Istri, ostat će im točno dvadeset dana do nastavka prvenstva i veoma bitnog, možda i ključnog, gostovanja kod Metalleghea u Jajcu. Širokobriježani će to vrijeme iskoristiti za još dvije utakmice za koje će u međuvremenu pronaći odgovarajuće protivnike.

„Iako još nismo potvrdili protivnike i mjesto odigravanja spomenutih utakmice, na njima ćemo odraditi posljednje taktičke pripreme za prvu utakmicu nastavka prvenstva. Posebice u posljednjoj pripremnoj utakmici koju želimo odigrati na gostujućem terenu s protivnikom kvalitete slične novom premijerligašu iz Jajca“, naglašava Crnjac uz nadu kako će nova uprava dovesti barem jedno ili dva pojačanja.

Kao potencijalna pojačanja na Pecari bi, kako je to neki dan trener Denis Ćorić najavio, voljeli vidjeti na pozicijama desnog bočnog igrača i lijevog krilnog igrača. No, sve će se više i detaljnije znati nakon izborne skupštine kluba koja je zakazana za četvrtak, 12. siječnja, u 18 sati u klupskim prostorijama. U svakom slučaju, na Pecari postaje sve življe i zanimljivije.

Kopirati
Drag cursor here to close