Liga prvaka

City bez Davida Silve u uzvratu s Realom

Sport / Flash | 30. 04. 2016. u 10:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

David Silva (30), vezni nogometaš Manchester Cityja propustit će uzvratni susret polufinala lige prvaka protiv Real Madrida, koji će se igrati u srijedu u glavnom gradu Španjolske.

Španjolac će biti izvan terena dva do tri tjedna, nakon što je šepajući napustio teren u prvom ogledu na "Etihad" stadionu koji je završen bez golova. Ukoliko se "građani" plasiraju u finale, koje će se igrati 28. svibnja u Milanu, Silva bi trebao biti spreman.

Ipak, Manuel Pellegrini, menadžer Cityja, dobio je i dobre vijesti. Naime, Yaya Toure, koji je zbog ozlijede propustio prvu utakmicu s Realom, u petak je počeo s treninzima i trebao bi biti spreman za ogled na "Santiago Bernabeu".

Manchester City svoju utakmicu 36. kola Premier lige sa Southamptonom igra u nedjelju, iako je uputio zahtjev da se ogled igra dan ranije. Na taj način, Pellegrini je želio da dobije dan više za odmor i pripremu duela s Realom.

"Ne razumijem zašto nismo mogli igrati dan ranije. Zašto ne možemo biti u istoj situaciju kao Real? Naravno, predstavljamo Manchester City, ali isto tako predstavljamo i Englesku u Ligi prvaka", rekao je Pellegrini za britanske medije.

Manchester City eventualnom pobjedom ili remijem s više od jednog postignutog gola u ogledu s Realom može izboriti svoje prvo finale Lige prvaka u povijesti kluba. Najznačajniji rezultat na europskoj sceni City je ostvario u sezoni 1969/70 kada je osvojio Kup pobjednika kupova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close