Trener svih trenera

Ćiro: Argentina je veliki favorit, ali neće im biti lako! Kamerun će primiti pet komada!

Sport / Nogomet | 15. 06. 2014. u 14:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina prvi put u povijesti predstavit će se svijetu na jednom velikom nogometnom natjecanju. Točno u ponoć na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru BiH igra svoju prvu utakmicu u povijesti na Svjetskom prvenstvu, protiv dvostrukih svjetskih prvaka Argentinaca.

U razgovoru za Media servis bivši izbornik 'Vatrenih', ali i 'Zmajeva' Ćiro Blažević najavio je utakmicu.

"Moja BiH reprezentacija sad susreće po meni najjaču momčad na svijetu. Iako ono što su jučer pokazali Talijani i Englezi, mogli pokazati dominaciju. No Argentina ostaje kao jedan od favorita, jer imaju dva vanzemaljca Messija i Di Mariju, to će biti vrlo teško. Ali moj kolega Safet Sušić ima konja za trku i to će biti jedna jako zanimljiva utakmica".

Utakmica u kojoj će BiH biti na velikim iskušenjima, ipak kaže Ćiro pa dodaje: "Favorit je Argentina, ali siguran sam da će biti jako iznenađena kako im neće biti ni malo lako. Bit će to otvorena utakmica sa dosta neizvjesnosti, bez obzira što je Argentina veliki favorit".

A tko je favorit u utakmici Hrvatske i Kameruna koju igramo u srijedu? 'Vatreni' naravno.

"Tu nema priče, ali bitno je da imaju pravi pristup. Niko Kovač je pokazao ono što sam se bojao da nema, a to je strategiju. Njegova koncepcija je bila savršena protiv Brazila", kaže Ćiro pa objašnjava zbog čega to misli.

"Do te mjere da smo se stalno branili u tri linije, što je najmoderniji način obrane. Brazilci su samo drljali u zadnjoj liniji kad god su došli u prostor udarca tu su bili pokupljeni, a mi odosmo u kontru i polukontru. Dalo se naslutiti da nam ne mogu ništa", izjavio je Ćiro.

A Kamerun?

"To je za pet komada! Ali nemojmo tako, nemojmo, ipak ih moramo ozbiljno shvatiti, kao što smo i Brazilce i onda nema problema", rekao je Ćiro.

Kopirati
Drag cursor here to close