US Open

Čiliću predao Baghdatis, Dodig predao Lopezu

Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2014. u 19:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je uspješno prošao 1. kolo posljednjeg Grand Slam turnira US Open u New Yorku, dok je Ivan Dodig predao Španjolcu Felicianu Lopezu nakon velike borbe.

Zapravo su oba dvoboja hrvatskih igrača, jer je Cipranin Marcos Baghdatis predao Čiliću kod rezultata 6-3, 3-1 za najboljeg hrvatskog igrača. Ciparski Grk očito je bio dobar izbor za Čilićev prvi meč na US Openu, bio je to njihov šesti dvoboj i peta pobjeda Čilića. U 2. kolu Čilić, koji je 14. nositelj, ide na boljega iz dvoboja Ukrajinca Ilje Marčenka i Švicarca Marca Chiudinellija.

Pravu dramu proživljavao je Ivan Dodig koji je propustio priliku u četiri seta pobijediti Španjolca Lopeza, a u petom je predao zbog bolova kod rezultata 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 1-1. Dodig je uvjerljivo dobio prvi i treći set, a u četvrtom je imao vodstvo od 4-2, da bi potom izgubio četiri gema zaredom i predao nakon 170 minuta velike borbe s protivnikom i bolovima.

Dodig je od čak 15 prilika za break iskoristio svega pet, dobio je 12 poena više i napravio 27 neprisiljenih pogrešaka manje od Španjolca. Protiv Lopeza, 21. igrača svijeta, Dodig sada u međusobnim dvobojima ima omjer 2-2.

Kopirati
Drag cursor here to close