muay thai

Čarapina se za Svjetski kup priprema u kolijevci tajlandskog boksa

Sport / Flash | 24. 04. 2015. u 13:16 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muay Thai borac Marin Čarapina putuje u Novi Vinodolski gdje će se održavati pripreme i selekcija 23 članova hrvatske muay thai reprezentacije za Svjetski kraljevski kup.

Pripreme organiziraju Emil Zoraj i Igor Jordanić, a selekciju boraca koji idu u Bangkok će napraviti izbornik reprezentacije Branko Cikatić i trener reprezentacije Emil Zoraj. Međutim, Čarapina će se sigurno naći na popisu boraca za Tajland, jer je nedavno postao i prvak Hrvatske u tajlandskom boksu.

Ipak, Čarapina neće putovati zajedno s ostalim članovima reprezentacije u Bangkok, nego će se priključiti momčadi kada počne prvenstvo. Mostarac, naime, odlazi na tajlandski otok Ko Samui gdje će raditi u jednom od najjačih kampova u ovom sportu, Lamai Muay Thai Campu, kojeg drži organizacija WMC.

“Jedva čekam početi raditi s najvećim stručnjacima u ovom sportu i uvjeren sam da ću u kolijevci tajlandskog boksa još više napredovati”, kazao je za Bljesak.info Marin Čarapina te se osvrnuo i na debitantski nastup na Svjetskom kraljevskom kupu.

To natjecanje se održava od 13. do 22. kolovoza, i očekuju se predstavnici stotinjak zemalja te oko 2000 natjecatelja.

“Dok sam nastupao u kickboxingu imao sam jakih borbi, protiv najboljih boraca, ali kada je Muay Thai u pitanju ovo mi je definitivno najjače natjecanje dosad. Osjećam se spremnim, samopouzdan sam i očekujem najbolje”, dodao je Čarapina.

Kopirati
Drag cursor here to close