Tobacco Road

Brdsko-biciklistički maraton 'Putevima šverca duhana' otvara Biciklistički park Prenj

Sport / Ostali sportovi | 23. 07. 2014. u 09:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja 'My Way' Mostar i 'Sport1 Focus Sport' iz Kraljevine Norveške, 17. kolovoza 2014. godine (nedjelja), po prvi put bit, će održan Međunarodni brdsko-biciklistički maraton pod nazivom 'Putevima šverca duhana-Tobacco Road'.

Ova svojevrsna manifestacija bit će prilika da Mostar i Hercegovina budu domaćini jednog biciklističkog natjecanja na državnom nivou, koje će promovirati biciklizam i biciklistički turizam te potencijale koje u tom smislu posjeduje naš grad i regija.

Također, ova biciklistička utrka bit će uvertira u svečanost otvaranja Biciklističkog parka Prenj, budući da «Tobacco Road» najvećim dijelom prolazi kroz tu planinu. Ovaj projekt je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Hercegovačko-neretvanske županije, koja je financirala kompletan projekt obilježavanja staza, postavljanja info-ploča i panoa, navedeno je u priopćenju organizatora.

Tako je u okviru Biciklističkog parka obilježeno 360 kilometara postojećih makadamskih puteva namijenjenih prvenstveno za brdski biciklizam, ali i za druge vidove rekreacije na kompletnom području planine Prenj.

Biciklistički park Prenj ima četiri 'ulazne' točke na kojima su postavljene info ploče sa mapom cjelokupnog parka, i to: Rujište, Jablanica, Konjic i Boračko jezero.

Sudionicima će biti distribuirane džepne karte biciklističkog parka, a posjetitelji će se moći upoznati i sa samim stazama i oznakama na terenu, s obzirom na to da utrka, kako je već navedeno, većim dijelom prolazi novoobilježenim stazama.

''Željeli smo da Grad Mostar promoviramo na jedan novi, neobičan, ali urban i progresivni način. BiH je već u svijetu prepoznata kao veliki potencijal za biciklizam i vjerujemo da će ova utrka biti svojevrsna atrakcija, s obzirom na to da će staza u potpunosti prolaziti nekadašnjim putevima krijumčarenja duhana'', naveli su organizatori.

Također, ovaj maraton će biti organiziran uz podršku brojnih biciklističkih klubova iz Mostara i BiH, a natjecanje će biti organizirano za kategorije Elite, U23, Juniori i Hoby u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjednike očekuju vrijedne novčane i druge nagrade.

Više informacija o manifestaciji, kao i prijave za sudjelovanje na maratonu mogu se pronaći na stranicama www.tobaccoroad-mtb.com i www.mywayteam.com

Kopirati
Drag cursor here to close