Nakon godinu i pol dana

Borussia nadigrala Bayern

Sport / Nogomet | 13. 04. 2014. u 06:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 30. kola Bundeslige Bayern, koji je već ranije osigurao naslov prvaka, na svom je stadionu izgubio od Borussije Dortmund sa 0:3. Pogotke za Borussiju zabili su Henrikh Mkhitaryan (20), Marco Reus (49) i Jonas Hofmann (56).

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je vodeći strijelac Bundeslige sa 17 goolova, odigrao je cijeli susret, te je imao dvije odlične šanse. U 44. minuti je pucao ravno u vratara Weidenfellera, a u 71. sa pet metara iskosa pored gola.

Wolfsburg je kod kuće pobijedio Nürnberg s 4:1, a tri su od ukupno četiri pogotka domaćih postigli hrvatski napadači.

Ivica Olić je u 19. minuti postigao izjednačujući zgoditak za Wolfsburg, a Ivan Perišić je u 22. i 83. minuti zabio drugi i četvrti, s tim da je Olić i asistent za zadnji pogodak.

Oliću je to bio 12. pogodak sezone, a Perišiću, koji je uz pljesak cijelog tadiona izašao iz igre u 86. minuti, šesti, uz četiri asistencije.

Na ljestvici je Bayern prvak, Borussia (D) je druga s 58 bodova koliko ima i Schalke, a Wolfsburg je sada četvrti s 50 bodova. Na dnu je Eintracht (B) zadnji s 25 bodova, Nuernberg ima 26, a HSV 27, a u opasnoj zoni su još Stuttgart (28) i Freiburg (29).

Kopirati
Drag cursor here to close