Judo

Borsa uspješna u Italiji, Albaniji i Hrvatskoj

Sport / Ostali sportovi | 25. 10. 2016. u 10:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je proteklog vikenda na državnom prvenstvu za mlađe seniore Judo klub Borsa zauzeo drugo ekipno mjesto i osvojio dvije titule državnih prvaka i dvije titule viceprvaka, proteklog su vikenda Mostarci zabilježili nastupe na četiri natjecanja. 

Borsaši su se uspješno okušali na turniru "Citta di Treviso"u Italiji, na Kupu Majke Tereze u Albaniji, na Kupu Makarske, a Petar Zadro bio je pozvan od Judo kluba Dalmacija Cement iz Kaštel Sućurca da nastupa u Hrvatskoj judo ligi - u 2. kolu održanom u Splitu odradio je četiri borbe i zabilježio četiri pobjede.

"Citta di Treviso"

Tradicionalno natjecanje u Italiji okupilo je oko 600 natjecatelja iz više od 70 judo klubova, a Borsaši su sovojili dvije medalje i to one najsjajnije. Zlatna odličja u svojim kategorijama osvojili su Petar Zadro i Josipa Brvenik.

"Kup Majke Tereze"

U organizaciji judo kluba Akademi iz Skadra, i ove je godine održan međunarodni judo turnir u spomen Majke Tereze. Natjecanje je okupilo uzvanike iz Crne Gore, Srbije, Bugarske, Kosova, BiH i Albanije. Nastupilo je šest natjecatelja Borsinog podmlatka - svi su se izborili za pobjednički tron. Ana Bošnjak je bila zlatna, Luka Vučić i Tvrtko Slokar odnijeli su srebro, Ante Soldo, Nika Miličević i Petar Jovanović bili su brončani. 

"Kup Makarske"
Natjecanje u Makarskoj okupilo je 464 natjecatelja iz četiri države i 30 klubova, a osvajači medalja za Borsu bili su srebrni Tvrtko Slokar te brončani Nika Miličević i Petar Jovanović.

Treneri i natjecatelji spojili su ugodno s korisnim te su uz dobro odrađena natjecanja iskoristili prigodu i za turističke obilaske gradova u kojima su se natjecanja odvijala.

“Može se reći da je Judo klub Borsa zasigurno ostavio trag kada je u pitanju 2016. godina u bosanskohercegovačkom sportu”, ocijenili su u klubu.

“Osim što su članovi Borse osvajali medalje na Europskim kupovima, Sveučilišnom prvenstvu Europe, Balkanskim prvenstvima, Međunarodnim natjecanjima te u pojedinim uzrastima bili najbolji na prvenstvu BiH, kao šlag na kraju uspješne godine došao je grandiozni događaj organiziran u okrilju judo kluba Borsa pod nazivom Međunarodni judo turnir Borsa Open. Spomenuti događaj na prostor BiH privukao je tisuće učesnika, trenera, roditelja, klupskog osoblja, koji su u višednevnom vremenskom intervalu boravili na prostorima BiH, te se može reći da je Grad Mostar bio žarište sportskog ali i turističkog značaja”, zaključili su u JK Borsa. 

Kopirati
Drag cursor here to close