Netsi sve gori

Bojan Bogdanović izgubio status u Brooklynu

Sport / Košarka | 20. 12. 2014. u 09:13 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brookly Netsi su u noći s petka na subotu gostovali u Clevelandu i doživjeli treći uzastopni poraz (91-95). Bojan Bogdanović više nije u početnoj petorci Netsa, a trener Lionel Hollins na ovoj mu je utakmici povjerio tek nešto više od dvije minute (2:16) u drugoj četvrtini, što je hrvatski reprezentativac iskoristio za promašenu tricu, jedan skok i dvije osobne pogreške.

Joe Johnson je s 26 koševa bio najbolji strijelac Brooklyna koji je osim utakmice, izgubio i prvog razigravača Derona Williamsa koji je ozlijedio list, a u subotu će se znati koliko je teška ozljeda.

Ni Mirza Teletović se nije proslavio, odigrao je 17 minuta i skupio je samo tri skoka, bez poena.

San Antonio Spursi su, baš kao i Netsi, doživjeli treći uzastopni poraz i pritom kreirali povijest. Naime, drugu utakmicu zaredom izgubili su tek u trećem produžetku. U NBA ligi se 63 godine nije dogodilo da jedna momčad dvije utakmice zaredom odigra tri produžetka, a za razliku od Spursa koji su oba puta izgubili, danas nepostojeći Baltimore Bulletsi su 1951. ostvarili jednu pobjedu.

Nakon Memphisa u San Antoniju je slavio i Portland (129-119), ponajviše zahvaljujući Damianu Lillardu koji je prvi put u karijeri postigao 43 koša. LaMarcus Aldrige je dodao 32 poena uz 16 skokova.

Aktualni prvaci su i dalje bez Tonyja Parkera i Kawhija Leonarda, a već u subotu ih čeka novi veliki obračun, teksaški derbi s Dallasom. Tim Duncan je probao sve, ali njegova 32 poena i 10 skokova nisu bili dovoljni za trijumf. Danny Green je s 27 koševa i 10 skokova bio drugi najbolji igrač Spursa u njihovom desetom ovosezonskom porazu.

Kopirati
Drag cursor here to close