Kandidatura

Blatter dobio podršku iz Azije

Sport / Flash | 27. 09. 2014. u 10:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Azijske nogometne federacije (AFC) šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa, koji će se sljedeće godine ponovo kandidirati za tu funkciju u Aziji, javno je podržao kandidaturu dosadašnjeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blatter za još jedan mandat na čelu Fife.

Šef azijske federacije je izjavio da je 78-godišnji Blatter u dosadašnja četiri mandata na čelu Fife mnogo učinio za azijski nogomet, zbog čega je podržao njegovu kandidaturu za peti predsjednički mandat.

Podrška šejka Salmana je izuzetno važna jer azijska federacija ima 46 članica i najveća je Fifina kontinentalna nogometna federacija, piše Fena.

Blatter je na čelu Fife još od 1998. godine, a zadnjih mjeseci je na meti kritika europskih nogometnih nacionalnih saveza. Fifu trenutno pretresa sumnja o potkupljivanju pri izboru domaćina svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Izbor novog predsjednika bit će obavljen na sljedeći kongresu Fife u Zurichu 29. svibnja 2015.

Kandidature su otvorene do 29. siječnja. Trenutno Blatter ima samo jednog protukandidata. To je 56-godišnji Francuz Jerome Champagne, koji bio član Izvršnog odbora Fife 11 godina, a organizaciju je napustio 2011. godine, navodi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close