doigravanje

BiH i Irska remizirali, odluka pada u Dublinu

Sport / Nogomet | 13. 11. 2015. u 21:40 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj Bosna i Hercegovina i Republika Irska odigrali su 1:1 u Zenici, pa će odluka o plasmanu na Euro pasti u ponedjeljak u Dublinu.

 Oba gola pala su u zadnjih osam minuta i to u razmaku od tri minute, Za Irce je pogodio Robbie Brady, a ekspresno je izjednačio Edin Džeko.

Treba reći i da je utakmica odigrana, barem njen drugi dio, u skoro neregularnim uvjetima, jer se nad stadionom Bilino polje spustila magla toliko gusta da se određeni dijelovi terena uopće nisu vidjeli.


Gosti su poveli u 82. minuti, praktično iz svoje prve prilike, kada je pogrešku Edina Cocalića iskoristio Robbie Brady koji je matirao vratara Begovića. Ipak, šok na Bilinom polju trajao je samo par minuta, jer je brzo izjednačio kapetan Džeko.

Sada su u prednosti Irci jer su zabili gol na Bilinom polju, iako su u Zenicu došli bez velikog broja važnih igrača. No, BiH je u Zenici pokazala da je kvalitetnija momčad, ali se propisno ispromašivala. 

Ako u Dublinu Džeko i igrači budu precizniji, Zmajevi se mogu nadati da će napokon proći doigravanje, iz trećeg pokušaja.

Treba reći i da su u opasnosti da propuste uzvrat zbog kartona bili Džeko, Šunjić, Begović i Pjanić, no nisu dopustili da budu upisani, pa će svi igrati u Dublinu.

Kopirati
Drag cursor here to close