'Ta će Argentina'

Bh. političari uvjereni u pobjedu Zmajeva

Sport / Nogomet | 15. 06. 2014. u 07:23 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susret BiH - Argentina igra se u nedjelju u ponoć po srednjoeuropskom vremenu (19.00 po lokalnom vremenu) na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

U Bosni i Hercegovini već danima vlada prava nogometna euforija, i svi su uvjereni da Zmajevi mogu prirediti iznenađenje i u prvom kolu nadigrati Argetinu.

U pobjedu reprezentacije uvjereni su i političari u Bosni i Hercegovini.

Martin Raguž: Povijesni susret

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž kaže kako je pred nogometnom reprezentacijom BiH povijesni susret.

"Reprezentacija BiH će prvi put nastupiti na najjačem nogometnom natjecanju na svijetu i to protiv jedne od najjače svjetske reprezentacije Argentine. Bit će to pravi spektakl i očekujem da će BiH pružiti igru dostojnu takvog jednog susreta", kazao je Raguž.

On smatra kako premijerni nastup bh. reprezentacije na jednom velikom natjecanju može biti poticajni, a ne limitirajući faktor za izabranike Safeta Sušića.

Raguž je dodao kako se nada da su bh. nogometaši izvukli pouke iz utakmice Brazila i Hrvatske te da će voditi računa o svim elementima igre.

"Što se tiče ukupnog nastupa u Brazilu, vjerujem kako BiH zaista ima realne šanse proći u drugi krug. S obzirom na igrače, izbornika i motivaciju, realno je da BiH prođe skupinu što bi zaista bio fenomenalan uspjeh", kazao je Raguž.

Mladen Ivanković Lijanović: Zmajevi, ostavite srce na terenu

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Mladen Ivanković Lijanović poželio je sreću nogometnoj reprezentaciji BiH uoči prvog susreta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

"Ovim putem našim hrabrim 'zmajevima' želim puno sreće u povijesnoj utakmici u Brazilu protiv ekipe Argentine i večeras ćemo uz njih biti i bodriti ih srcem. Zmajevi, hvala vam na svoj dosadašnjoj sreći koju ste donijeli narodima Bosne i Hercegovine. I ovaj put ostavite srce na terenu i donesite nam nove uspjehe i nova ujedinjenja", kazao je Mladen Ivanković Lijanović.

Mirza Ustamujić: Ta će Argentina

Predsjednik Povjerenstva za mlade i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mirza Ustamujić večeras očekuje prazne ulice, neprespavanu noć i veliko slavlje.

''Mi smo nogometna nacija koja je živjela za ovaj trenutak, a momci su pokazali odličnu formu i samopouzdanje tako da imamo razloga s pravom da očekujemo dobar rezultat i ne samo u ovoj utakmici.

Na kraju - 'ta će Argentina!'', poručio je Ustamujić uoči prve utakmice reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Osmanović: Zmajevi će u utakmici protiv Argentine iznenaditi i sebe i nas

Utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović pratit će sa članovima obitelji u kućnom ambijentu.

''S velikim oduševljenjem sam iščekivao Svjetsko nogometno prvenstvo jer se bh. reprezentacija plasirala. S druge strane, nekad sam igrao fudbal tako da pratim aktivnosti u ovom sportu'', kazao je ministar Osmanović.

Povodom prve utakmice bh. reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, koja se igra danas protiv reprezentacije Argentine, Osmanović se nada da će „naši Zmajevi iznenaditi i sebe i nas i donijeti BiH toliko priželjkivanu pobjedu“.

''Za neke je to možda i teško pretpostaviti, ali imajući u vidu kakve pojedince i kakvu ekipu imamo očekujem pobjedu Bosne i Hercegovine u utakmici protiv Argentine'', kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović.

Genjac: Očekujem pobjedu BiH

''Očekujem pobjedu bh. nogometne reprezentacije u prvoj utakmici koju igraju u nedjelju protiv reprezentacije Argentine'', kazao je delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Halid Genjac (Stranka demokratske akcije).

''Nadam se da ćemo pobijediti s makar jednim golom razlike'', dodao je, najavljujući da će navijati za popularne bh. "zmajeve".

Nermin Nikšić prognozira pobjedu od 2:1

''Čini mi se da tek nakon početka prvenstva postajemo u potpunosti svjesni koliki je uspjeh plasman reprezentacije Bosne i Hercegovne na Svjetsko prvenstvo u Brazilu'', izjavio je pred prvu utakmicu naše reprezentacije protiv Argentine, federalni premijer Nermin Nikšić.

''Kao i u kvalifikacijama potpuno vjerujem u našu repku. Nismo mogli poželjeti atraktivnijeg protivnika za naš prvi nastup na Svjetskoj smotri. To u isto vrijeme znači da imamo protivnika koji neusporedivo bolje kotira u FIFA-i što nije uopće beznačajno, u što smo se mogli uvjeriti na otvaranju prvenstva kada je sudac drastično oštetio reprezentaciju Hrvatske. Nadam se kako se nešto slično neće više ponoviti na ovom prvenstvu i da će samo igra na terenu odlučivati pobjednika'', kazao je Nikšić.

Smatra da su Zmajevi pokazali kako mogu ravnopravno igrati sa svim svjetskim reprezentacijama.

''Nadam se plasmanu u drugi krug. U utakmici s Argentinom nemamo što izgubiti. Za sve poznavatelje nogometa je potpuno normalno da Messi i društvo pobjede. Nadam se da će naši momci ostaviti srce na terenu, a onda nitko ne može računati da će nas lako dobiti.

Upravo u tome i vidim našu šansu i očekujem pobjedu koja će nam trasirati put u drugi krug. Uopće ne sumnjam da će nas Spaha, Asmir, Edin, Miske, Mire i ostali obradovati dobrim igrama, a onda sam siguran da ni rezutat neće izostati. Ako moram prognozirati rezultat neka bude 2:1 za nas. Ako me demantiraju uvjerljivijom pobjedom opraštam im'', kaže Nikšić.

Magazinović: Uvjeren sam u pobjedu nad Argentinom

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović kazao je da je uvjeren u pozitivan rezultat BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

''Sve što smo bliže utakmici, uvjeren sam da možemo napraviti pozitivan rezultat. Da li mi to govori srce ili razum ne znam, ali  čvrsto vjerujem u pobjedu reperezantacije BiH nad Argentinom i to rezultatom 2:1'', kaže Magazinović.

Ističe da mu više od svega, pa i od rezultata, znači pomak i pozitivna atmosfera koja se generira oko reprezentacije u svim krajevim Bosne i Hercegovine.

Salkić: Sam plasman BiH na Mundijal je veliki uspjeh

''Reprezentacija Bosne i Hercegovine je postigla ogroman uspjeh samom činjenicom da se kvalificirala za sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu'', ocijenio je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić.

''To je svijetla točka reprezentacije u ovoj bh. tami. Šta god da momci tamo urade, to je za nas uspjeh. Zastava BiH je u Brazilu i svi pričaju o BiH'', rekao je Salkić.

Naglašava da se ne treba razočarati ako ne bude dobar rezultat, ali da se svi trebamo nadati da će biti dobar za BiH.

Jurišić: Moramo biti realni 

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić veliki je optimist pred prvi nastup bh. nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i nada se pobjedi protiv Argentine.

"Svakako ću gledati utakmicu i nadam se da će BiH pobijediti, čime bi napravili veliki iskorak ka drugoj fazi natjecanja", kazao je Jurišić.

Dodao je kako je veliki uspjeh i sam plasman na SP te da se nada kako će izbornik Safet Sušić napraviti još jedan korak više.

"Moramo biti realni i sretni jer ovo je prvi nastup BiH na Svjetskom prvenstvu. Prolazak u drugi krug bi bio jako veliki uspjeh, a malo bi preoptimistično bilo govoriti o finalu", zaključio je Jurišić.

Živko Budimir: Bit ću razočaran ako BiH ne prođe u drugi krug

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir s nestrpljenjem očekuje prvi nastup reprezentacije BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu i nada se kako će izabranici Safeta Sušića uspjeti ostati neporaženi u susretu s Argentinom.

"Radovao bih se pobjedi BiH, ali kao nekadašnje sportaš i navijač znam vrijednosti Argentine, posebno njezinog glavnog igrača Lionela Messija. Neće to biti lagan zadatak, ali priželjkujem pobjedu BiH", kazao je Budimir.

Po njegovim riječima, realno je očekivati da BiH prođe u drugi krug.

"Bit ću razočaran, kao i većina građana BiH, ako se to ne dogodi, no uvjeren sam u to da ćemo proći u drugi krug. Nakon toga sve je rulet i bilo bi mi drago da BiH ode što dalje", zaključio je Budimir.

Kopirati
Drag cursor here to close