Poraz

Begović: Važno je da vidimo i negativne stvari

Sport / Nogomet | 30. 05. 2016. u 09:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asmir Begović u prijateljskoj utakmici koju je Bosna i Hercegovina izgubila u St. Gallenu od Španjolske, rezultatom 1:3, 50. put stajao je na golu nacionalnog tima.

Čuvar mreže londonskog Chelseaja branio je vrlo dobro protiv aktualnog i trostrukog prvaka Europe, te je BiH spasio i težeg poraza, odličnim intervencijama u nekoliko navrata.

''Šteta zbog poraza, ali važno je da vidimo i pozitivne i negativne stvari prije početka kvalifikacija. Čast mi je da sam odigrao jubilarnu 50. utakmicu za moju zemlju. Hvala vam na sjajnoj podršci”, napisao je poslije utakmica s "crvenom furijom“ na Facebook profilu, prenosi Anadolija.

Inače, Begović je za "A“ reprezentaciju BiH debitirao u Tallinu 10. listopada 2009. godine u susretu kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., u kojem su "zmajevi'' pobijedili Estoniju (0:2) i tako prvi put u povijesti izborili doigravanje za nastup na nekom od velikih natjecanja.

Trebinjac je tada na golu proveo minutu, zamijenivši Kenana Hasagića.

Od prošlog ljeta član je Chelseaja u koji je prešao iz Stoke Citya za transfer u vrijednosti od 11 milijuna eura. U minuloj sezoni na golu "plavaca“ stajao je 25 puta (2.147 minuta), u 17 utakmica Premier lige Engleske, pet puta u Ligi prvaka Europe, dva u Liga kupu Engleske i jednom u FA Kupu.

Kopirati
Drag cursor here to close