i dalje optimist

Baždarević: U Dublinu popraviti igru i ponašanje

Sport / Nogomet | 14. 11. 2015. u 10:14 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije sve izgubljeno. Ostajem optimist. Imamo kvalitetu da idemo dalje, ali u Dublinu moramo više dati u igri i ponašanju, istakao je Mehmed Baždarević, izbornik reprezentacije BiH koja je remizirala sa Irskom (1:1).

„Mogu komentirati samo prvo poluvrijeme, drugo skoro nisam vidio sa klupe od magle. Odigrali smo jako tešku utakmicu. Nismo bili na razini i nismo insistirali na stvarima koje smo spremali za susret. Bilo je dobro prvih 20, 25 minuta kada smo nastojali kroz igru napraviti probleme protivniku“, rekao je Baždarević na press konferenciji, dodavši:

„Nismo uspjeli u namjerama protiv čvrste ekipe. Bio bi zadovoljniji da je bilo više igre i da je bio bolji rezultat. Da li je prevelika želja i pritisak utjecala da ne igramo bez straha, ne znam sada?! Spremali smo se da imamo jači posjed lopte, ali u začetcima akcija bilo je tehničkih grešaka i zbog toga žalim“.

Na pitanje zašto je zamijenio Edina Višću, jednog od agilnijih na terenu, Baždarević je odgovorio:

„Bio je umoran i zbog toga što smo počeli razmišljati da nam treba tih njegovih, recimo, 10 minuta za revanš. Sa izmjenom smo pokušali unijeti svježinu u timu i igri. Višća je napravio puno problema Ircima, ali eto htio sam napraviti jedno osvježenje u ekipi“.

BiH je igrala sa dva napadača Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem, od kojih se jedan uvijek vraćao po loptu i bio nešto dalje od gola Iraca tijekom svih 90 minuta utakmice.

„Kada igraš sa dva centarfora protiv organizacije sa puno defanzivnih, svaki trener traži od jednog špica da se vraća po loptu. I svaki put smo uspjeli nešto uraditi kada su Edin Džeko ili Vedad Ibišević to radili“, zaključio je Baždarević.

Uzvratna utakmica play-offa za plasman na EP igra se u ponedjeljak na stadionu „Aviva“ u Dublinu.

Kopirati
Drag cursor here to close