popis

Baždarević s provjerenim snagama na Izrael

Sport / Nogomet | 29. 05. 2015. u 09:26 S. M:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je danas popis kandidata za momčad koja će 12. lipnja u Zenici igrati protiv Izraela.

Za BiH je ova utakmica ključna, jer ako ne pobijede Izrael Zmajevi više nemaju što tražiti u kvalifikacijama za Euro.

Stoga Baždarević nije želio riskirati, pa su na popisu provjerene snage, čak i oni koji su bez utakmica (Vedad Ibišević) ili bez kluba (Emir Spahić), iako je iz istog razloga (ne igra) izostavio Sejada Salihovića.

“Skautirali smo sve reprezentativce, što je sasvim normalno. Nismo ništa prepustili slučaju. Svi igrači su svjesni da imaju priliku da pokažu koliko vrijede. Ostaje nam da radimo i da se što bolje pripremimo za utakmicu. Izrael je kvalitetna reprezentacija. Upoznati smo sa njihovim dobrim i lošim stranama. Uz pomoć publike možemo ovu utakmicu odraditi na pravi način”, kazao je izbornik Baždarević osvrnuvši se na pozivanje Emira Spahića.

“Svi znamo njegove kvalitete i koliko on voli reprezentaciju. Trenirao je i izuzetno je motiviran. Imam osjećaj da će odigrati najbolju utakmicu u reprezentaciji.“

Na popisu su i povratnici Ermin Zec, Sead Kolašinac i Stojan Vranješ.

VRATARI: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (FC Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

OBRANA: Emir Spahić (bez kluba), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčić (TSG Hoffenheim), Toni Šunjić (Kuban), Ervin Zukanović (Chievo), Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Edin Cocalić (Meche,len) Senad Lulić (Lazio).

VEZNI RED: Haris Medunjanin (Deportivo), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Werder Bremen), Stojan Vranješ (Lechia Gdańsk), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sven Sušić (Hajduk), Muhamed Bešić (Everton), Semir Štilić (Wisla), Edin Višća (Basaksehir).

NAPAD: Edin Džeko (Manchester City), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Stuttgart), Ermin Zec (Balikesirspor).

Kopirati
Drag cursor here to close