kakav el clasico

Barca pobjedom nad Realom osvojila International Champions Cup

Sport / Nogomet | 30. 07. 2017. u 08:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajnom igrom i pobjedom nad Realom, Barcelona je osvojila International Champions Cup u Americi. U srazu španjolskih divova Barca je bila za gol bolja (3:2), ali prema prikazanom, moglo je biti i više razlike u njezinu korist.

Prije 35 godina odigran je El Clasico na američkome tlu, a Real je tada slavio s minimalnih 1:0. Sinoć je pak u Miamiju bilo puno golova, a još više šansi.

Barcelona je povela već u 3. minuti. Messi je dobio loptu na 20-ak metara, sjurio se u prema golu Reala, gdje je u međuvremenu poslao Luku Modrića u prazno, a onda rutinski zabio za 1:0.

Četiri minute kasnije bilo je već 2:0. Bila je to brza i krasna akcija Barce. Neymar je fantastično proigrao Rakitića, a hrvatski reprezentativac je baš kao u posljednjem pravom El Clasicu s ruba 16 metara sjajno zabio za 2:0.

Real je smanjio iz prve prave šanse. Igrala se 14. minuta kad smo vidjeli pravo majstorstvo Matea Kovačića, koji je primio loptu na 25 gola od vrata Barce, driblingom je slomio čuvara i odličnim udarcem s ruba šesnaesterca smanjio je na 1:2.

Real je u 36. minuti stigao do izjednačenja nakon brze kontre, a sad je Kovačić asistirao Asensiju za 2:2.

Već nakon pet minuta igre u nastavku Katalonci su zabili za konačnih 3:2. Neymar je ubacio, a Pique je pobjegao obrani Kraljeva i zabio je, pokazat će se za pobjedu.

Real je nakon toga tražio izjednačenje, no silne zamjene su malo usporile ritam. Na pravu priliku čekalo se do 80. minute kada je s 14 metara opalio Isco, no odlazi to pokraj vratnice. U 84. minuti Ceballos je natrčao na jednu loptu na 20 metara, međutim ni to nije išlo u okvir gola.

Što se tiče hrvatskih nogometaša na terenu, Zidane je Modrića zamijenio već na poluvremenu, Rakitić je teren napustio u 73. minuti, a Kovačić samo minutu kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close