Skupština NS-a BiH

Baković: Od suspenzije do povijesnih uspjeha

Sport / Nogomet | 24. 04. 2014. u 12:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković danas je na sjednici Skupštine NSBiH prezentirao Izvještaj o radu Saveza u 2013. godini, u kojoj su postignuti povijesni uspjesi u bh. nogometu.

'Nakon što smo prije nekoliko godina bili pred suspenzijom, u prošloj godini smo postigli najveće uspjehe u nogometnoj povijesti BiH. Naravno, govorim o plasmanu reprezentacije BiH na svjetsko prvenstvo u Brazilu. To je nešto o čemu smo mnogi sanjali, a zahvaljujući dobrom radu napredovale su i druge selekcije', rekao je Baković.

Podsjetio je da su BiH u 2013. posjetili i predsjednici FIFA-e i UEFA-e, Sepp Blatter i Michel Platini, te da je potonji svečano otvorio trening kamp NS BiH u Zenici.

'Prošla godina donijela nam je i financijsku stabilizaciju, a nadamo se da će ova biti još bolja. Uspjeli smo premašiti planirani budžet a svi znamo kakva je ekonomska situacija u BiH', istaknuo je Baković.

U prošloj godini uspostavljene su i zajedničke lige na nivou BiH u malom i ženskom nogometu, a realiziran je i projekt ''Otvorena vrata'' koji je okupio mlade igrače porijeklom iz BiH, koji imaju mogućnost zaigrati za nogometne reprezentacije BiH.

Istaknuo je odličnu suradnju s entitetskim savezima, bez koje mnogo toga ne bi bilo realizirano.

Baković je dodao da Savez planira realizirati projekte financijske stabilizacije bh. klubova, a planirana je izgradnja devet mini terena za osobe s posebnim potrebama.

Kopirati
Drag cursor here to close