mobilizacija

Bad Blue Boysi prosvjedovali u Zagrebu

Sport / Nogomet | 27. 11. 2015. u 19:30 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko tisuću Bad Blue Boysa prosvjedovalo je u petak ispred Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) potaknuti posljednjim uhićenjem Zdravka Mamića, ali i nezadovoljni radom institucija oko poslovanja Dinama.

Bad Blue Boysi su se okupili u parku Ružmarinka u blizini stadiona Maksimir, a potom su u povorci krenuli prema Sveticama gdje se nalazi MZOS. Sve je osiguravala interventna policija, a zbog velikog broja Boysa ulica Donje Svetice bila je zatvorena za promet.

Navijači su se danima 'mobilizirali', po cijelom gradu su se dijelili letci i stavljali transparenti na kojima se poziva na prosvjed, a navijači su podršku dobili i iz drugih gradova.

"S obzirom da se protiv čelnika Dinama vodi više istraga za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, za svaki idući dan koji oni provedu na svojim funkcijama u Dinamu smatramo odgovornim trenutnu vlast (a i svaku buduću) i nadležno ministarstvo čija je sportska inspekcija imala i još uvijek ima zakonske ovlasti odstraniti taj karcinom iz našeg kluba," poručili su BBB zatraživši raspuštanje svih tijela NK Dinamo od Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora.

BBB su naglasili kako se prosvjed protiv institucija ne tiče samo navijača Dinama, nego svih građana grada Zagreba.

"Institucije se spremaju na posao vratiti čovjeka koji je optužen za krađu stotina milijuna kuna, na posao na kojem ima pristup novcima poreznih obveznika. Vašim novcima," dodali su BBB koji su izvjesili nekoliko transparenata poput "Iza pljačke i korupcije stoje vaše institucije" i "MZOS - pokrovitelj sportske pljačke stoljeća".

Kopirati
Drag cursor here to close