električni minibus

VW šalje električnu verziju svoje legende u serijsku proizvodnju

Sci-Tech / Svemir | 20. 08. 2017. u 10:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reinkarnacija legendarnog kombija koji je bio jedan od simbola hippie kulture napravljena je u konceptnoj izvedbi, a sada će u sličnom obliku ići u serijsku proizvodnju.

E-Bulli ID Buzz bi trebao biti dostupan od 2022. godine. Moći će voziti do 600 kilometara do ponovnog punjenja.

VW koncern planira do 2025. godine na tržište izbaciti 30-tak električnih modela, ponajviše za tržišta Europe, Amerike i Kine. Među planiranim modelima je i električni terenac.

Njemački proizvođač je zauzeo strategiju proizvodnje jeftinijih električnih automobila, kako bi 'preuzeo' mjesto u prvome redu od Tesle.

U razvoj novih modela VW idućih godina planira investirati devet milijardi eura.

Volkswagen Minibus zasniva se na I.D. Buzz konceptu kojeg je predstavio na Detroit Auto Showu 2017., a ranije i u Parizu.

I.D. Buzz koncept je minibus budućnosti s pogonom na sve kotače i nizom naprednih tehnologija.

Buzz koristi veliku bateriju od 111 kWh koja je dopunjena s jednim električnim motorom na prednjoj osovini i jednim na stražnjoj strani koji ukupno razvijaju 369 konjskih snaga. Volkswagen tvrdi da I.D. Buzz stiže s mjesta do 96 kilometara na sat za 5 sekundi uz domet 435 kilometara

Možda najvažnija stvar pogonskog sklopa je da se baterija može puniti do 80 posto kapaciteta za manje od 30 minuta s brzinom punjenja od 150 kW. Kako koncept ‘leži’ na VW MEB modularnoj platformi za automobile, tvrtka kaže da bi buduća varijanta proizvodnje lako mogla biti opremljena pogonom na stražnje kotače te isporučivati 268 KS iz manjih 83 kWh baterija.

I.D. Buzz je vozilo budućnosti i po tehnološkim rješenjima. Jednostavnim pritiskom na gumb upravljač se uvlači u ploču s instrumentima, a Buzz sam vozi zahvaljujući laserskim senzorima, ultrazvučnim senzorima, radarskim senzorima, prednjim i kamerama sa strane.

Kopirati
Drag cursor here to close