Novost

Video prijenosi uživo: Facebook razvija novu aplikaciju za mobilne uređaje

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2016. u 11:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o sadržaju kojeg korisnici objavljuju na Facebooku Mark Zuckerberg na jednoj nedavnoj konferenciji rekao je kako su korisnici prvotno objavljivali samo tekstualne objave, zatim su sve više objavljivali fotografije, dok su u posljednje vrijeme sve popularniji videozapisi.

No, osim klasičnih snimljenih videa, posljednju godinu na tržištu mobilnih aplikacija obilježile su i aplikacije za prijenose uživo poput Periscopea te je ubrzo i Facebook prepoznao važnost live prijenosa koji bi mogli dati jednu potpuno novu dimenziju ovoj mreži.

Tako je i Facebook predstavio ovu opciju unutar svoje mobilne aplikacije koja je prvo bila namijenjena samo slavnim i poznatim korisnicima, a naknadno su najavili da će mogućnost prijenosa uživo biti dostupna svim korisnicima ove mreže.

Na Wall Street Journalu kažu kako Zuckerberg tijekom ove godine želi napraviti još jedan korak dalje na ovom tržištu i predstaviti posebnu aplikaciju koja će korisnicima Facebooka omogućiti video prijenose uživo, bez potrebe za otvaranjem samog Fejsa, piše Zimo.co.

Podsjetimo, Facebook je ranije na mobilnim uređajima izdvojio Messenger iz klasične aplikacije, a iako su zbog toga mnogi korisnici bili nezadovoljni, pokazalo se kako je Zuckerberg bio u pravu te od Messengera sada radi posebnu platformu koja bi mu mogla omogućiti novi izvor zarade.

Što se aplikacije za prijenose uživo tiče (koja bi se mogla zvati Facebook Live Video ili slično), na WSJ-u uspoređuju je sa Snapchatom te će se aplikacija otvarati unutar kamere i putem nje će se, osim live prijenosa, moći snimati i na ovoj društvenoj mreži naknadno objavljivati videozapisi.

U Facebooku na ovaj način žele potaknuti korisnike na objavljivanje što više originalnog sadržaja jer u posljednje vrijeme dio korisnika više ne dijeli privatne informacije i fotografije na ovoj mreži, već se njihova aktivnost većinom svodi na objave i komentiranje članaka s portala.

Razvoj ove aplikacije trenutno je u početnoj fazi te njeno predstavljanje ne treba očekivati prije druge polovice ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close