Štrajk nastavnika

U školama u ZHŽ-u 8. rujna jednosatni štrajk

Sci-Tech / Flash | 04. 09. 2015. u 09:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na jučerašnjoj je sjednici donijelo odluku o štrajku upozorenja koji će se organizirati 8. rujna tako što neće biti održana nastava prvi školski sat u obje smjene u osnovnim školama te županije.

Ovim štrajkom upozorenja djelatnici osnovnih škola izražavaju nezadovoljstvo načinom na koji Vlada rješava problematiku u obrazovanju, napominju u Predsjedništvu neovisnog sindikata te kao razloge tome navode kršenje važećeg Kolektivnog ugovora i neujednačene kriterije prilikom raspodjele sati i nadopune normi učiteljima. Također, nezadovoljni su organizacijom nastavnog procesa u osnovnim školama kao i nepripremljenim početkom nove školske godine i kašnjenjem porodiljinih naknada devet i više mjeseci.

Napominju kako se predstavnici Sindikata 2. rujna trebali sastati s predstavnicima Vlade kako bi pronašli rješenje za navedene probleme.

Nažalost, sastanku nisu nazočili članovi Vlade, osim ministrice obrazovanja, nego uposlenici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi i Ministarstva financija koji su predstavnike Sindikata izvijestili da je Vlada konačno počela otplaćivati dugovanja prema djelatnicima u obrazovanju i dugovanja za doprinose, podsjećaju u Predsjedništvu tog sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close