Ni ove godine

U RS nijedan učenik neće za tesare i zidare

Sci-Tech / Flash | 30. 06. 2015. u 12:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci i ove školske godine najveće zanimanje učenika je za gimnaziju, medicinsku, ekonomsku i elektroškolu, a dok za zanimanja trećeg stupnja složenosti tesar-polagač obloga i zidar nije upisan nijedan svršeni osnovac.

Zbog velike zainteresiranosti učenika već u prvom upisnom roku, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je suglasnost za promjenu plana upisa učenika u prvi razred u Gimnaziji, Medicinskoj, Ekonomskoj, Građevinskoj i Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Banja Luci, u smislu da se proširi broj učenika u odobrenim odjeljenjima, i to s dostavljenih popisa neprimljenih učenika za zanimanja.

''U Gimnaziji je odobren upis još po dva učenika po odjeljenju, odnosno ukupno 22 učenika, u Medicinskoj školi po dva učenika po odjeljenju, odnosno 16 učenika, u Ekonomskoj po tri učenika po odjeljenju, odnosno ukupno 24 učenika i u Elektrotehničkoj školi po četiri učenika po odjeljenju, odnosno ukupno 32 učenika'', pojasnila je Branka Rogač, viša suradnica za odnose s javnošću u resornom entitetskom ministarstvu.

Potvrdila je da u Građevinskoj školi Banja Luka nije bilo zanimanja učenika za zanimanja trećeg stupnja složenosti tesar-polagač obloga i zidar, pa je odobren upis još jednog odjeljenja građevinskih tehničara za što je postojalo veće zanimanje učenika.

Srednjoškolski centar Srebrenica tražio je promjenu plana upisa u smislu odobrenja jednog odjeljenja farmaceutskih tehničara umjesto društveno-jezičnog smjera u gimnaziji za koju je bilo nedovoljno zanimanje učenika.

Također, u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Šamac odobren je upis još jednog odjeljenja za zanimanje farmaceutski tehničar.

U RS-u je u tijeku i srpanjski upisni rok, koji je počeo 29. lipnja i trajat će do 10. srpnja.

Prijem dokumenata za upis učenika u četvorogodišnje škole i srednje trogodišnje škole u srpanjskom upisnom roku počeo je 29. lipnja, a završava se sutra, 1. srpdnja.

Rezultati upisa objavljuju se 3. srpnja, na oglasnoj tabli škole.

Od 6. pa do 9. srpnja, kandidati koji nisu zadovoljili uvjete konkursa za željeno zanimanje, upisuju se u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, u struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama gdje ima slobodnog mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close