Otvorena nova knjižnica

Svečano obilježena 50. godišnjica osnutka Gimnazije A. B. Šimića u Grudama

Sci-Tech / Flash | 19. 09. 2014. u 17:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano je danas bilo u Grudama gdje je nazočilo je obilježena 50. godišnjica osnutka Gimanzije A. B. Šimića.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu ravnatelja škole Mladena Leke i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, obišli su školu te svečano otvorili novu knjižnicu.

"Ja se zahvaljujem u ime generacije koja je sad u školi, a pogotovo u ime generacija koje će doći, na ovom vrijednom daru", rekao je ravnatelj gimnazije A. B. Šimić, Mladen Leko te istaknuo kako ovdje ima dosta i stručne literature, a za najveći dio je zaslužan gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

"Život počinje prvim korakom, ja sam ovdje počeo i to ne treba zaboraviti te je ovo moj mali obol, jedan prinos, jedna gesta", istaknuo je Milan Bandić.

Nakon toga izaslanstvo se uputilo u sportsku dvoranu škole, gdje je upriličena Svečana sjednica povodom 50. obljetnice osnutka Gimnazije A.B. Šimić Grude.

Prigodnim govorima obratili su se načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj i ministrica obrazovanja u Vladi ZHŽ-a, Helena Lončar te ravnatelj Leko.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba ovom prilikom je rekao: ''Moram vam priznati s ovoga mjesta, nema većih zagovornika suverene i demokratske BiH od Hrvata u BiH, ali je bit te države da institucionalno i konstitutivno budu ravnopravni, ne tražimo da nam itko išta pokloni nego samo ono što nam pripada.

Izaberimo na sljedećim izborima svoje ljude, jer ne treba nam ih nitko drugi birati, izaberimo ljude za budućnost BiH, a ja sam pun vjere da će za mjesec dana to biti ljudi koji mogu stvari promijeniti na bolje. Ja ću za mjesec dana doći u Mostar i dati svoj glas Draganu Čoviću jer Hrvate u BiH mogu izvući ljudi, koji su kompetentni i koji znaju biti zajedno, a taj je ovdje danas s nama“, rekao je Bandić.

Na svečanoj sjednici, obratio se Dragan Čović, koji je pozdravio sve nazočne.

"Što se tiče mladosti naše ovdje, jedan od hrvatskih odgovora koje ćete vi učiti kroz život je naš entitet, naš identitet, naš jezik, na to se moramo uvijek ponositi i na to se moramo vraćati. Ja vam danas želim da kroz ovu školu prije svega postanete ljudi. Što god budete u životu radili da to radite izvrsno na najbolji način, jer naš cilj je izvrsnost i cjeloživotno učenje'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close