Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost učenika u Hercegovini: Policija će 'snimiti' stanje prilaza svim školama

Sci-Tech / Flash | 03. 09. 2015. u 15:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulica ispred ulaza u Centar srednjih škola i Gimnazije u Trebinju nije regulirana prometnim znacima i preprekama, zbog čega je sigurnost učenika ugrožena, rekao je danas načelnik trebinjskog Centra javne sigurnosti Žarko Laketa.

On je rekao novinarima da će ovaj centar odmah uputiti zahtjev gradskoj administraciji da prostor ispred škole reguliraju kako bi učenici mogli sigurno odlaziti i dolaziti u školu.

Nakon razgovora o sigurnosti učenika sa direktorima trebinjskih srednjih škola, Laketa je istakao da će policija u sljedećem razdoblju "snimiti" stanje prilaza svim školama na području Istočne Hercegovine i reagirati u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

Laketa je na sastanku u Centru srednjih škola obećao direktorima da će ubuduće Centar informirati škole o prekršajima i kaznenim djelima u kojima eventualno budu sudjelovali učenici iz njihovih obrazovnih ustanova.

On kaže da direktori škola takve informacije ranije nisu dobivali ni od jedne institucije.

Direktor Centra srednjih škola Vasiljko Škrivan izrazio je zadovoljstvo što će biti nastavljena suradnja sa Centrom i što im se načelnik stavio na raspolaganje.

Kopirati
Drag cursor here to close