Ne predstavlja opasnost

Propust tajne službe Bijele kuće: U vrtu pronađen mali dron

Sci-Tech / Flash | 26. 01. 2015. u 17:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mali dron koji ne predstavlja nikakvu opasnost preletio je preko vrtova oko Bijele kuće u ponedjeljak rano ujutro a zatim se srušio - priopćile su tajne službe zadužene za zaštitu američkog predsjednika.

''Tajna služba je pronašla mali dron u Bijeloj kući'', izjavio je Josh Earnest, glasnogovornik Baracka Obame novinarima u New Delhiju, gdje se američki predsjednik nalazi u trodnevnoj posjeti.

''Prema prvim prikupljenim podacima, dron ne predstavlja nikakvu prijetnju ni za koga u Bijeloj kući'', precizirao je glasnogovornik.

Ovaj dron je "quad copter" prečnika od 60 centimetara i prodaje se u trgovinama, izjavio je jedan agent tajne službe. "On je letio nisko i srušio se u jugoistočnom dijelu kompleksa" Bijele kuće, precizira se u priopćenju tajne službe.

Na internetskoj stranici Amazona, jedan primjerak košta 60 dolara. Težak je jedan kilogram i može biti opskrbljen foto-aparatom.

Ova epizoda ilustrira još jedanput propuste tajne službe.

Serija incidenata dogodila se u posljednje vrijeme i nagrdila imidž ove elitne jedinice koja broji oko 6.500 muškaraca i žena.

Kopirati
Drag cursor here to close