razvoj

Pravnici u Neumu: Međunarodno savjetovanje o građanskom i trgovačkom zakonodavstvu

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2016. u 07:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru organizira tradicionalno XIV. Međunarodno savjetovanje pod nazivom ''Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse'' koje će se održati u Neumu, od 17. do 19. lipnja 2016. godine u Grand hotelu Neum.

Ovogodišnje savjetovanje će okupiti eminentne pravne znanstvenike i praktičare iz regije (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Makedonija, – profesore pravnih fakulteta, suce, odvjetnike, notare (javne bilježnike), pravobranitelje i druge pravnike koji se bave građanskim i trgovačkim pravom, ili srodnim pravnim disciplinama.

Pored velikog broja referata (preko 40), sudionici će moći prisustvovati i aktivno sudjelovati na 3 okrugla stola.

''Aktualni razvoj notarijata u Jugoistočnoj Europi s osvrtom na presudu Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine'' naziv je okruglog stola u suorganizaciji Njemačkog društva za međunarodnu suradnju - GIZ –Deutsche Gesellschaft for Internationale Zusammenarbeit- Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Europu – Pravna reforma i Notarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Za odgovore na brojna praktična i pravno-teorijska pitanja, probleme i nejasnoće iz područja bankarskog prava, predviđen je okrugli stol pod nazivom „Nova rješenja u prinudnoj naplati po računima kod banaka u Federaciji Bosne i Hercegovine“ kojeg je suorganizator Agencija za bankarstvo FBiH.

Okrugli stol pod nazivom „Ustroj i upravljanje knjižnicama“ organizira Društvo bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Europe.

Znanstveni i stručni dio savjetovanja dopunit će i prigodni društveni sadržaji kao što je izlet - safari lađama na delti Neretve, te zabavne večeri uz glazbu uživo.

Prijave za sudjelovanje na međunarodnom savjetovanju mogu se podnijeti na adresu: Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Matice hrvatske bb, 88 000 Mostar, BiH. Na fax broj: +38736337163 te e-mail: [email protected] i [email protected] . Za sve informacije i pitanja o Savjetovanju, na usluzi je broj telefona: +387 36 337 153 .

Kopirati
Drag cursor here to close