Prevare

PayPal kažnjen zbog prevare pri plaćanju

Sci-Tech / Flash | 22. 05. 2015. u 07:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki Ured za zaštitu financijskih klijenata (CFPB) kaznio je PayPal s 25 milijuna dolara zbog neovlaštenog upisivanja korisnika tog sustava elektronskog plaćanja na kreditnu uslugu PayPal kredit, a da ih o tome nije obavijestila.

Kako prenosi Tanjug, 15 milijuna dolara je namijenjeno obeštećenju PayPalovih korisnika koji su "greškom" stavljeni na popis klijenata za program odloženog plaćanja PayPal kredit, a drugih 10 milijuna dolara je kazna.

CFPB je objavio kako ima mnogo potrošača koji su pokušali prijaviti se za običan PayPal račun ili da obave on-line kupovinu, a upisani su kao korisnici za uslugu odloženog plaćanja bez njihovog znanja.

Kompanija također nije pravilno knjižila plaćanja, i neefikasno je posredovala u sporovima koje su njezini korisnici imali s trgovcima ili kompanijama zbog (ne)izmirivanja računa, navela je CFPB u priopćenju.

Ured tvrdi kako je oštećeno na desetine tisuća klijenata.

PayPal kredit je servis koji omogućava odloženo plaćanje računa u razdoblju od nekoliko mjeseci, ali se za tu uslugu plaća kamata na mjesečnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close