Niže cijene rominga krajem lipnja

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2015. u 07:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Sporazum o snižavanju cijena roaminga između Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj lipnja", priopćeno je iz crnogorskog Ministarstva za informacijsko društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena roaminga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

"Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o roamingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju", naveli su iz Ministarstva.

U priopćenju se precizira da bi prvo sniženje cijena roaminga trebalo da stupi na snagu 30. lipnja i traje godinu dana.

"Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena roaminga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa lipnjem 2017. godine", rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem rujna prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Kopirati
Drag cursor here to close