Smjene

Nakon osam stoljeća na čelu Oxforda prvi put žena

Sci-Tech / Flash | 29. 05. 2015. u 09:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveulilište Oxford imenovalo je u četvrtak prvi put u osam stoljeća svog postojanja ženu za direktoricu ove institucije Louise Richardson koja trenutno upravlja sveučilištem St Andrews u Škotskoj.

Richardson će zamijeniti aktualnog oksfordskog vicekancelara Andrewa Hamiltona početkom iduće godine, a njezin mandat će trajati sedam godina.

Njezino naimenovanje treba potvrditi Kongregacija, zakonodavni organ sveučilišta. Ona će tada postati prva žena na ovom položaju otkako je osnovno 1230. godine.

Wondering what you might get from an Oxford education?Here are six facts about what Oxford graduates can go on to achieve: everything from changing the world to striking gold at the Olympics!

Posted by University of Oxford on Saturday, May 23, 2015

''Oxford je jedno od najprestižnijih sveučilišta na svijetu. Osjećam se izuzetno privilegiranom što imam priliku da rukovodim ovom značajnom institucijom'', kazala je 56-godišnja Louise Richardson.

Rođena u Irskoj Richardson je studirala povijest u Dublinu i političke znanosti u Kaliforniji dok je doktorirala na sveučilištu Harvard. Poznata je po radovima o terorizmu i sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close